Відпустити мам на роботу: Коли відкриють садки і школи: Шмигаль заявив, що план карантину переглянуть, але чи порадує це батьків?


Як відомо в Україні з 12 березня закрито всі школи і дитячі сади, замість первісно озвучених трьох тижнів батьки скоро вже два місяці змушені тримати малечу вдома, що неабияк підкосило фінансові спроможності мільйонів сімей, зазначають Патріоти України. План виходу з карантину, затверджений Кабміном, передбачає відкриття освітніх установ на одному з етапів, але цей план може бути переглянутий. У МОЗ розповіли, коли буде названа дата відкриття дитячих садків, а прем'єр-міністр Денис Шмигаль озвучив умови, за яких наші діти знову підуть навчатися.

Хоча карантин почнуть знімати з 11 травня, відновлення навчального процесу це поки не торкнеться. Якщо ж у країні протягом 10 днів буде зменшуватися кількість хворих, за словами Дениса Шмигаля, старшокласники, ймовірно зможуть приступити до написання ЗНО.

А ось садки, за словами прем'єра будуть відкриті, коли 10 днів поспіль кількість тих, що видужав, буде перевищувати число тих, хто захворів (сподіваємось, мається на увазі в добовому вимірі обох категорій. - ПУ).

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко каже, що план виходу з карантину, представлений урядом 24 квітня, буде переглянутий.

"Ми будемо його переглядати (план виходу з карантину. - Ред.), тому що ми ведемо переговори з бізнесом і намагаємося знайти баланс. Також комунікуємо з Міністерством освіти з питань садочків та шкіл. Будемо спостерігати за епідемічною ситуацією і приймати рішення", - заявив Віктор Ляшко.

Рішення щодо роботи дитячих садків в уряді обіцяють озвучити до 22 травня. А от школярі та студенти підуть до школи, найімовірніше, з 1 вересня. Принаймні, таку заяву зробив Віталій Кличко.

Коли в Україні відкриють садки і школи: план карантину буде переглянутий

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...