Відразу за низку заслуг: В Україні вперше вручили медаль "Хрест Медичних сил" (фото)

Міністр оборони України Олексій Резніков нагородив військових медиків новою відзнакою - медаллю "Хрест Медичних сил", інформують Патріоти України.

Як йдеться у повідомленні Military Media Center, медаллю "Хрест Медичних сил" нагороджуються військовослужбовці та працівники Медичних сил ЗСУ. "Відомча нагорода встановлена наказом Міноборони № 392 від 21 листопада 2022 року", - зазначається у повідомленні.

Нагорода вручається за:

  • бездоганну службу (працю);
  • старанність, розумну ініціативу;
  • високі особисті досягнення у службовій (трудовій) діяльності;
  • відмінні особисті показники у бойовій підготовці;
  • видатні заслуги та значний особистий внесок у справу розвитку Медичних сил ЗСУ.

День медичного працівника

27 липня в Україні відзначали день медичного працівника. З цим святом фахівців привітав і президент України Володимир Зеленський. Зокрема, він на Дніпропетровщині зустрівся з тими, хто рятують життя українських захисників, – медиками.

Після цього Зеленський поїхав у Миколаїв, де у хірургічному відділенні лікарні поспілкувався з дітьми, які лікуються після мінно-вибухових травм, яких вони зазнали під час обстрілів регіону. Там він подякував медикам за велику роботу. "Маємо ще більше цінувати медичних працівників і покращувати умови їхньої дуже важливої роботи", - заявив Зеленський.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...