Відрижка "русского мира": Шуфрич хоче зняти заборону на "георгіївську стрічку" в Україні

Згідно із законом, зараз за публічне використання або носіння «георгіївської стрічки» передбачений штраф від 850 до 2 550 гривень.

На сайті Верховної Ради зареєстровано законопроект, в якому пропонується скасувати заборону на «георгіївську стрічку». Ініціатором документа виступив народний депутат від «Опозиційної платформи - За життя» Нестор Шуфрич, повідомляють Патріоти України.

Тексту проекту і пояснювальної записки поки на сайті немає. Нагадаємо, георгіївську стрічку заборонили в 2017 році. В Україні карають людей за виготовлення і носіння забороненої символіки. Згідно із законом, за публічне використання або носіння «георгіївської стрічки» передбачений штраф від 850 до 2 550 гривень. За повторне порушення - штраф від 2550 до 5100 гривень або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Як відомо, «георгіївська стрічка» використовується пропагандистською машиною Росії в якості символу перемоги СРСР над нацистською Німеччиною. При цьому в Україні і низці інших пострадянських країн «георгіївську стрічку» заборонили. У нашій країні ця стрічка є одним із символів «русского мира».

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...

Білі птахи в зловісній чорній хмарі: Під час ліквідації наслідків ракетної атаки РФ по Одещині рятувальники побачили сотні пеліканів (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:14

Під час ліквідації наслідків однієї з останніх повітряних атак РФ по Одещинні рятувальники побачили сотні пеліканів, які летіли крізь чорну хмару диму. Фото опублікували на Facebook-сторінці Головного управління ДСНС України в Одеській області, передаю...