Відсутність екіпажу дала змогу оптимізувати геометрію Manta Ray: У США завершили тестування підводного безпілотника для довготривалих місій (відео)

Manta Ray

Прототип безпілотного підводного апарату Manta Ray завершив випробування у воді біля узбережжя Південної Каліфорнії в лютому і березні 2024 року. Про це повідомляється на сайті DARPA.

Випробування продемонстрували гідродинамічні характеристики в морі, включаючи підводні операції з використанням всіх режимів руху і управління апаратом: плавучість та інші властивості.

"Після польового складання транспортний засіб використовує технологію ефективного планерування, щоб пересуватися у воді. Судно сконструйовано з кількома відсіками корисного вантажу різних розмірів та типів, що дозволяє виконувати різноманітні види військово-морських завдань", - сказав керівник проєкту доктор Кайл Вернер.

Відомо, що Manta Ray має на меті розробити і продемонструвати новий клас безпілотників, здатних нести корисне навантаження готових до довгострокових операцій в динамічному морському середовищі.


Шанс на порятунок! Аналіз крові може показати ризик виникнення раку за сім років

п’ятниця, 17 травень 2024, 10:59

Згідно з дослідженнями, аналіз крові може виявити ранні ознаки раку за сім років до постановки діагнозу. . У дослідженні Oxford Population Health було визначено 618 білків у крові хворих на рак, пов’язаних з 19 різними типами захворювання, включаючи р...

"Аналіз довів": Вчені розгадали таємницю прадавнього "дерева життя"

п’ятниця, 17 травень 2024, 10:30

Дослідження ДНК свідчать, що ці унікальні дерева вперше з'явились на острові Мадагаскар 21 мільйон років тому. Звідти їхнє насіння перенесло океанічними течіями до Австралії, а також до материкової Африки, де вони утворили окремі види. Через незвичайну...