Відсутність риби в раціоні скорочує життя більше, ніж куріння: Вчені шокували заявою

Якщо людина не вживає щодня жирну рибу, то її тривалість життя може скоротитися більше, ніж від куріння. Такого несподіваного висновку дійшли дослідники з Канади, зазначають Патріоти України.

За їхніми даними, нестача жирних кислот Омега-3 в дієті скорочує тривалість життя сильніше, ніж куріння. Автори дослідження виявили, що якщо шкідлива звичка, пов'язана з тютюном, скорочує тривалість життя, в середньому, на 4 роки, то відсутність в раціоні достатньої кількості жирних кислот, що зустрічаються в таких видах риби, як форель або оселедець, зменшує його на 5 років.

Жирні кислоти відомі корисним впливом на серце, вони також скорочують кількість згустків крові. Якщо в організмі людини відзначається рівень цих жирних кислот від 8% і вище, то він вважається хорошим, середнім - від 4% до 8%, а низьким - менше 4%.

Автори дослідження відзначають, що в Японії, де середньостатистичний рівень жирних кислот Омега-3 у населення значно вищий 8%, очікувана тривалість життя на 5 років більша, ніж навіть в США. Там у середньому рівень кислот Омега-3 в людини нижчий 5%, пише medikforum з посиланням на The Daily Mail.

Саме тому, якщо активно включати в раціон жирну рибу та інші продукти, що містять жирні кислоти Омега-3, то це може продовжити життя.

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...