Якщо людина не вживає щодня жирну рибу, то її тривалість життя може скоротитися більше, ніж від куріння. Такого несподіваного висновку дійшли дослідники з Канади, зазначають Патріоти України.
За їхніми даними, нестача жирних кислот Омега-3 в дієті скорочує тривалість життя сильніше, ніж куріння. Автори дослідження виявили, що якщо шкідлива звичка, пов'язана з тютюном, скорочує тривалість життя, в середньому, на 4 роки, то відсутність в раціоні достатньої кількості жирних кислот, що зустрічаються в таких видах риби, як форель або оселедець, зменшує його на 5 років.
Жирні кислоти відомі корисним впливом на серце, вони також скорочують кількість згустків крові. Якщо в організмі людини відзначається рівень цих жирних кислот від 8% і вище, то він вважається хорошим, середнім - від 4% до 8%, а низьким - менше 4%.
Автори дослідження відзначають, що в Японії, де середньостатистичний рівень жирних кислот Омега-3 у населення значно вищий 8%, очікувана тривалість життя на 5 років більша, ніж навіть в США. Там у середньому рівень кислот Омега-3 в людини нижчий 5%, пише medikforum з посиланням на The Daily Mail.
Саме тому, якщо активно включати в раціон жирну рибу та інші продукти, що містять жирні кислоти Омега-3, то це може продовжити життя.
У Черкасах 5 жовтня помер військовозобов'язаний, який очікував у черзі на проходження військово-лікарської комісії. Про це в Фейсбуці повідомив Черкаський обласний ТЦК, передають Патріоти України. "05 жовтня 2025 року до Черкаського ОМТЦК та СП був дос...
Олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Лілія Подкопаєва в інтерв'ю Марічці Падалко поділилася спогадами про своє дитинство в Донецьку, пояснила причини свого російськомовного оточення та розповіла про єдину зустріч зі своїм біологічним батьком,...