Відтепер у Лаврі буватиме лише у снах? Щодо підсудного Павла Лебедя набув чинності запобіжний захід

Захист Лебедя клопотав, щоб тому призначили домашній арешт за "робочою пропискою" - у Лаврі. Однак суддя залишив це на розгляд державного заповідника

Шевченківський районний суд міста Києва відправив Павла (Лебедя) під цілодобовий домашній арешт на 60 діб. Також йому заборонили спілкуватися з вірянами.

"Сторона защиты митрополита Павла подала ходатайство про круглосуточный домашний арест в корпусе № 42 на территории Киево - Печерской Лавры, с возможностью совершать богослужения.

Судья принял во внимание такое заявление, но добавил, что для удовлетворения данного ходатайства необходимо разрешение Национального заповедника "Киево - Печерская Лавра", так как монастырь находится в собственности государства, а такого разрешения сторона защиты не предоставила.

Сторона защиты утверждает, что по адресу, где прокуратура требует содержать под домашним арестом митрополита Павла, сам митрополит был последний раз в 2009 году.", - повідомляє Антон Геращенко.

Суд ще триває. Павла обвинувачують у порушенні рівноправності громадян і виправдовуванні збройної агресії рф проти України.

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...