Відвів підбитий літак від села: У бою над Житомирщиною загинув український льотчик

У повітряному бою на Житомирщині героїчно загинув командир авіаційної ланки авіаційної ескадрильї Севастопольської бригади тактичної авіації Дмитро Чумаченко, який ціною власного життя врятував сотні мирних українських громадян. Про це повідомляє у Фейсбуці Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, передають Патріоти України.

“Командир авіаційної ланки авіаційної ескадрильї 204 Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна Дмитро Чумаченко загинув у повітряному бою на Житомирщині над селом Тригірʼя”, - йдеться в повідомленні.

У Представництві розповіли, що 23 березня, отримавши пошкодження в бою з противником на Житомирщині, Дмитро відвів підбитий літак від сільських будинків та направив його в лісосмугу, чим врятував десятки, а то й сотні життів.

Зазначається, що Севастопольська бригада тактичної авіації імені Олександра Покришкіна у квітні 2014 року у зв'язку із російським вторгненням та окупацією Криму передислокувалась на аеродром Кульбакине біля Миколаєва, здійснивши вивезення авіаційної техніки, майна та понад 240 військовослужбовців. З липня 2018 року бригада дислокується в м. Луцьк.

Представництво Президента в Автономній Республіці Крим висловило дружині загиблого слова скорботи та свою підтримку, дякуючи Герою за відданість та відвагу у бою.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Треба закрити небо: Німеччина закликала США надати Україні ще одну систему Patriot, - Bloomberg

вівторок, 23 квітень 2024, 18:30

Уряд Німеччини наполягає на тому, щоб США поставили Україні ще хоча б одну протиракетну систему Patriot, щоб допомогти закрити пролом у системі ППО. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Цього тижня Німеччина також продовжить чинити ...

Чоловіки чи жінки? Вчені з'ясували, хто кращі лікарі

вівторок, 23 квітень 2024, 18:22

Науковці виявили, що жінки кращі лікарки за чоловіків. Про це пише Metro, передають Патріоти України. Нове дослідження показало, що пацієнти мають менше шансів померти, коли їхнім лікарем є жінка – причому ризик для пацієнток ще нижчий. Пацієнти також ...