Відвів від Вінниці несправний літак: Пілот Повітряних сил ЗСУ із позивним Karaya став Героєм України (фото)

Пілоту Повітряних сил ЗСУ Вадиму Ворошилову із позивним Karaya присвоили звання Героя України з врученням ордена Золота зірка. У жовтні він відвів від Вінниці несправний літак, а сам успішно катапультувався. Відповідний указ опубліковано на сайті президента України, передають Патріоти України.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу», — йдеться у тексті указу.

Також звання Героя України із врученням ордена Золота Зірка отримали ще четверо українських військових: полковник Олексій Майстренко; підполковник Володимир Потєшкін; підполковник Володимир Веснін; полковник Микола Чумак, повідомляє Генштаб.

12 жовтня Karaya успішно катапультувався та відвів несправний літак від Вінниці. Цього дня він збив п’ять дронів і дві крилаті ракети. Під час виконання бойового завдання його літак Міг-29 отримав пошкодження. Цього ж дня командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук ініціював клопотання про присвоєння пілоту високого звання Героя України.

Карма? В окупованому Криму вантажівка загарбників роздавила авто колишнього "топчиновника", він загинув

вівторок, 19 березень 2024, 10:25

У ДТП з російськими військовими загинув колишній голова Кримавтодору Дмитро Кривенко, . Як повідомляють російські ЗМІ та кримські пабліки, Кривенко загинув сьогодні, 18 березня, на одній із кримських трас. Авто колишнього чиновника лоб в лоб зіткнулося...

"Пляжі Ірану і КНДР чекають вас": Соловйов запропонував достойну "альтернативу" росіянам амість Європи

вівторок, 19 березень 2024, 10:22

Російські пропагандисти на шоу рупора Кремля Володимира Соловйова поскаржилися на те, як "важко" жити без відпочинку в Парижі та на Лазурному березі. Соловйов своєю чергою запропонував альтернативу – "курорти" Ірану та Північної Кореї, передають Патріо...