Відвоювати чемпіонство у ексрідного "Шахтаря": Які позиції просили в Луческу в "Динамо"

На першій пресконференції головний тренер "Динамо" Мірча Луческу сказав, що команда потребує тільки точеного підсилення складу, зазначають Патріоти України. Фахівці обговорюють позиції в "Динамо", які потребують підсилення під час літнього трансферного вікна.

Лівий центральний захисник. Позиція лівого центрального захисника вимагає не тільки якісного, але і кількісного підсилення. В системі команди на цій позиції є тільки один Артем Шабанов. Попри вже третій сезон в команді та 28 років, Шабанова ніяк не можна назвати стабільним та надійним захисником. Артем може видати сильний матч, а може на рівному місці припуститися помилок, які будуть коштувати втрачених очків для команди, як це було в матчах проти "Карпат" чи "Олександрії".

Важливим елементом для побудови гри для Луческу є швидкість, вміння працювати із м'ячем та читання гри. Швидкість важливий елемент для того, щоб грати із високим захистом. З цим проблем у Шабанова не має. А от із двома іншими компонентами гри – не все так просто. Артем не вміє починати та підтримувати атаки, під час пресингу суперника схильний до помилок, або розконцентрації.

Позиція лівого центрального захисника вимагає не тільки якісного, але і кількісного посилення.

Власне Шабанов більше підходить роль гравця ротації в "Динамо". У подібному становищі він був під час перебування в команді Тамаша Кадара. Артем може вийти та зіграти в окремих матчах чи на певний відрізок, а не у довгостроковій перспективі. "Динамо" Луческу потрібен новий якісний захисник, який зможе допомогти команди в плані надійності та стати важливим гравцем для початку атак.

Центральний півзахисник. "Покажи мені свою середину поля, я скажу яка у тебе команда". Для "Динамо" півзахист є найбільше вразливим місцем. Команда не може стримувати суперника та сама домінувати на полі.

Запрошуються нові футболісти, але ніхто з них не може себе показати чи проявити. Все тримається на тріо – Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський та Володимир Шепелєв. Жоден із цих гравців не є стабільним та володіє високим індивідуальним класом.

Луческу чітко розподіляє центральних півзахисників по обов'язкам. Один має працювати на оборону, компенсувати підключення флангових захисників та високу лінію захисту, в оборонних діях. В один час основним опорником у "Шахтарі" був Томаш Гюбшман, який приходив в команді, як центрбек. Інший центерхав є ключовим гравцем команди та має вести гру. Тобто, починати атаки, переводити гру з оборони в атаку.

Якщо ще якось можна буде зробити "руйнівника" із Шепелєва чи Сидорчука, то із "креативним" опорником дійсно проблеми. В системі команди не має швидким гравцям, із вмінням гарно працювати з м'ячем та вести гру команди.

Форвард. В системі "Динамо" вистачає кількісно нападників, а от їхня якість викликає певний сумнів. Нікого із динамівських форвардів не можна назвати успішним нападником.
Головним критерієм у побудовах гри Луческу для нападника є вміння завершити атаки. Форвард має завершувати всі потуги середини поля та бути таким собі вістрям атаки. Тут найбільше відповідний є іспанець Фран Соль, але за останні півтора року він втратив всю впевненість у собі. Солю вже 28 років. Змінювати його, вдосконалювати вже буде важко. Луческу більше любить працювати із молодими гравцями.

Головним критерієм у побудовах гри Луческу для нападника є вміння завершити атаки.

Назарію Русину буде важко за манерою гри підійти під бачення футболу. Працездатність - це дуже добре, але цього дуже мало для успіху в футболі.

Зимовий новачок команди Ібгагім Каргбо відверто розчарував у тих матчах, коли йому довіряли. Молодий бельгієць не тільки не забив нічого, але і вразив власні ворота у матчі проти "Десни". Артем Бесєдін повернеться після дискваліфікації тільки у другій частині сезону.

Перемагає та команда, яка забиває голи. "Динамо" без якісного форварда просто не обійтися. Це одна із запорук успіху команди.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...