"Віджимають" гроші і майно: Екс-бранець ДНР розповів про підлі схеми бойовиків на Донбасі

Колишній бранець бойовиків на Донбасі Ігор Кононенко розповів про те, які схеми "віджиму" грошей і майна практикують окупанти, зокрема мова йде про раптові обшуки без видимої на те причини, які найчастіше закінчуються арештом. Ними він поділився в коментарі "Апострофу", передають Патріоти України.

"Якщо потрібна статистика, то просто садять і забирають гроші. Ймовірно, зараз це все загострилося, адже робочого бізнесу стає все менше і менше, а заробляти хочеться все більше і більше, - каже він. - Наприклад, приходить в квартиру з обшуком опергрупа і знаходить у квартирі мільйон. Одразу тисяч на 200 вони урізають для себе, кажуть, що знайшли не мільйон, а 800 тисяч. Вже заробили. Решта 800 тисяч лежать в МДБ, а лежать вони там чи ні - ніхто не знає. Але я не знаю випадків, щоб комусь повернули гроші. Хоча у них там суди приймають рішення, що потрібно повернути машини, гроші, але, по суті, нічого не повертають, а порушують ще одну кримінальну справу. Ось як у випадку зі мною: у моїй справі було рішення повернути майно без конфіскації, але тут же було порушено нову кримінальну справу, але вже не за шпигунство, а нібито я на когось навів, постраждала людина, і до мене вже фінансові вимоги виставляє ця нібито постраждала людина. І вона мені виставила на мільйон рублів претензій".

Зараз у полоні бойовиків ОРДЛО, за даними представниці України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Валерії Лутковської залишається ще близько 300 осіб: 100 осіб, щодо яких є підтвердження, що вони в полоні (документи, заяви родичів) і ще близько 200 в'язнів, за якими підтвердження немає. Днями президент Володимир Зеленський заявив, що триває підготовка до нового раунду переговорів із РФ і обмін полоненими за формулою "всіх на всіх". Але навіть якщо Київ і зможе домовитися з Москвою про черговий обмін, очевидно, що бізнес на заручниках триватиме, поки триває конфлікт на Донбассі. Адже "товар" для "торгівлі" отримати так просто: пара підкинутих гранат, фейкові докази - справа готова і можна знову торгуватися.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...