Віяння часу: У США дозволили носити та зберігати важкі наркотики

Канабіс дозволений вже у багатьох штатах, але на цьому не зупиняються

Американський штат Орегон став першим в США, де скасували кримінальну відповідальність за зберігання будь-яких наркотиків.

Ініціативу просувала організація НКО Drug Policy Alliance, яка повідомила про рішення на своєму сайті.

За словами активістів, рішення "значно поліпшить доступ до лікування, реабілітації, послуг зі зменшення шкоди та іншого".

"Закон спрямований на захист людей від переслідувань, нападів і кримінальної відповідальності з боку держави за вживання наркотиків", - прокоментувала виконавча директорка організації Кассандра Фредерік.

На її думку, тепер громадяни можуть розраховувати на відповідну підтримку. Жителі Орегону можуть проносити із собою невелику кількість марихуани, кокаїну, героїну та інших важких наркотиків.

Зміни в закон вступили в силу 1 лютого. Тепер наявність певного обсягу наркотиків, в залежності від виду, каратиметься штрафом до $100 або проходженням оцінки на наявність наркотичної залежності.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...