Війна корупції не стала на заваді: Пам'ятку археології на Харківщині віддали у приватну власність

Нововодолазький районний суд Харківської області ухвалив рішення про повернення у державну власність земельної ділянки площею два гектари та вартістю майже 320 000 гривень, розташованої за межами населених пунктів Старовірівської громади (Красноградський район). Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі, передають Патріоти України.

Слідство встановило, що цю ділянку у 2020 році Старовірівська сільська рада незаконно передала у власність фізичній особі для ведення особистого селянського господарства. Однак частина спірної ділянки знаходилася в межах кургану періоду ІІІ тисячоліття до нашої ери — І тисячоліття до нашої ери та занесена у Державний реєстр нерухомих пам'яток України як пам'ятка археології місцевого значення.

Передавати у приватну власність земельні ділянки, які розташовані в межах пам'ятки археології, не можна. Тому прокуратура пішла в суд. "Нововодолазький районний суд Харківської області розглянув позовну заяву окружної прокуратури. За результати її розгляду відповідачем добровільно виконано позовні вимоги прокурора та зі спірної земельної ділянки було виключено пам'ятку археології місцевого значення та повернуто у власність держави, у зв'язку з чим судом прийнято рішення про закриття провадження", — розповіли в прокуратурі.

Клечальна субота перед Трійцею: які трави збирають і святять у церкві

субота, 18 травень 2024, 10:54

Трійця – одне з найважливіших християнських свят. У народі Трійцю називають Зеленою неділею, а оскільки святкування припадає на 50-й день після Великодня, то поширилася й інша назва – П’ятидесятниця. Дати Трійці у християн західного та східного обряду ...

Мобілізація в Україні: хто зможе виїжджати за кордон після 18 травня

субота, 18 травень 2024, 10:28

З 18 травня набуде чинності новий закон про мобілізацію та порядок військової служби. При цьому основні правила виїзду за кордон залишаються без змін, але є деякі принципові нюанси. Укази президента України від 24 лютого 2022 року, які вводять воєнний ...