Війна не завада? Французькі ЗМІ повідомили про запрошення Росії на річницю висадки союзників у Нормандії

Міжнародна церемонія на честь 80-річчя висадки союзників у Нормандії відбудеться 6 червня. Володимира Путіна там точно не буде, але не виключена присутність кремлівської делегації, передають Патріоти України.

За інформацією Europe 1, Росія буде добре представлена на початку червня у Нормандії, якщо Москва прийме запрошення Єлисейського палацу. Якщо не буде несподіванки, президент Володимир Путін не братиме участі у пам'ятних заходах особисто, але буде запрошена російська делегація.

Путін був присутній на 70-річчі висадки в Нормандії, але був відсутній п'ять років тому. "Що б не трапилося, запрошення буде відправлено в дипломатичне представництво Москви у Франції", - зазначає видання.

Як зазначає Europe1, незважаючи на геополітичну ситуацію, "цілком обійтися без присутності Росії дійсно складно", хоча СРСР безпосередньо не брав участь у десантуванні 6 червня. Радянський Союз зробив це можливим заплативши найвищу ціну під час Другої світової війни. Майже 27 мільйонів радянських людей загинули у боях проти Німеччини.

При цьому Europe1 не уточнює, чому має бути запрошена Росія і не можна обійтися Україною, яка також була частиною СРСР, зробила величезний внесок у перемогу і зазнала значно більших збитків під час Другої світової війни.

Висадка союзників

Висадка союзників у Нормандії під час Другої світової війни – одна з ключових операцій, яка відбулася 6 червня 1944 року і стала відомою як День Д. Метою висадки було відкриття Другого фронту в Європі та звільнення західної частини континенту від нацистської окупації.

Союзники під керівництвом генерала Дуайта Ейзенхауера висадилися на п'яти пляжах: Омаха, Юта, Голд, Джуно та Сільвер. Ця операція включала важливу підготовку, повітряний і морський наступ, а також жорстку боротьбу на березі. Зрештою День Д став поворотним моментом під час війни у Європі, допомагаючи союзникам встановити міцний фронт проти нацистської Німеччини.

СРСР розв'язав Другу світову війну на місці з Німеччиною, напавши на Польщу в 1939 році. Однак у 1941 році він став союзником США та Британії після того, як німецька армія вторглася на територію СРСР.

Ворогу бракує сил: Мешканців Маріуполя вербують на війну проти України

вівторок, 30 квітень 2024, 1:45

В окупованому Маріуполі російські силовики просто на вулицях агітують людей вступати до лав військ РФ. Поліцейські та військові окупаційної армії зупиняють автівки та пропонують одразу на місці підписати контракт, передають Патріоти України. . Про це ...

Чи забиратимуть майно в ухилянтів - відповідь адвоката

вівторок, 30 квітень 2024, 0:30

Закон про мобілізацію набуває чинності 18 травня. Якщо військовозобов’язаний не оновив свої дані протягом 60 днів, то можуть бути застосовані санкції, передбачені законом: обмеження керуванням транспортом через звернення до суду, штраф. Про це розповів...