Війна “провокує” рак: Богомолець попередила українців про незворотні наслідки

Несприятливі умови, високий рівень стресу під час війни та коронавірус призводять до того, що зростає кількість випадків онкологічних захворювань. Про це в ексклюзивному інтерв’ю TSN.ua розповіла заслужена лікарка України, докторка медичних наук, професорка Ольга Богомолець, передають Патріоти України.

Тому, за її словами, людям сьогодні потрібно бути дуже обережними та уважними до свого здоровʼя.

“Неможливість людей вчасно дістатися до лікарні, глибока депресія, в якій сьогодні живе весь український народ… Ми звикли жити в рівні стресу. Ми вважаємо нормою зранку відкрити та прочитати, куди прилетіло. Коли тривога, деякі вже не встають і нікуди не йдуть, бо люди втомились від рівня адреналіну, який зашкалює. Як наслідок, йде загальне падіння імунітету. Як наслідок падіння імунітету, йде зростання онкології”, — каже Ольга Богомолець.

Лікарка пояснила, що імунна система людини є “контролером” для виникнення онкології. “Зараз більше запущених кейсів, більше в нас зараз звернень. І ще один фактор, мало про це говорять, але… Ми, на жаль, довели вплив ковіду на зростання онкології, раків шкіри і меланоми. Тобто ковід як вірус вплинув на імунну систему, ослабив і дав можливість, щоб розвивалась онкологія. Тому несприятливі умови, високий рівень стресу, ковід призводять до того, що зростає онкологія”, — розповіла Ольга Богомолець.

"Іншого шляху немає": Гетьманцев спробував пояснити, чому українцям кардинально підвищать податки

п’ятниця, 19 липень 2024, 19:09

Необхідність анонсованого підвищення податків в Україні продиктована потребою забезпечити Сили оборони додатковими коштами. При цьому розуміння того, що такий крок стримуватиме економічне відновлення, зростання доходів громадян і потенційно нестиме риз...

Десятки скарг за два тижні: В Україні масово перевіряють продуктові магазини

п’ятниця, 19 липень 2024, 18:56

В українських магазинах та супермаркетах псуються продукти харчування. Часто вони погано охолоджені чи протерміновані. Тож громадяни масово скаржаться на заклади. Про це повідомляє голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук, передають Патріоти України. ...