Війна скасовується? "Слуга народу" пропонує Раді скасувати важливий податок

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський зареєстрував у Верховній Раді законопроекти, якими пропонує скасувати військовий збір. Так, податок на військо може зникнути вже з 1 січня 2020 року. Відповідні законопроекти №2252 та №2253 опубліковано на офіційному сайті Верховної Ради України, передають Патріоти України.

У пояснювальній записці до одного з проєктів закону Дубінський підкреслив, що військовий збір та податок на доходи фізичних осіб фактично дублюють одне одного, що стає підставою для подвійного оподаткування.

Відтак, запевняє народний депутат, зарплати українців зазнають надмірного податкового навантаження, порівняно з іншими країнами. На його думку, це, зокрема, значно погіршує конкурентоспроможність українських підприємств та товарів на міжнародних ринках.

Другим законопроєктом – №2253 – Олександр Дубінський пропонує внести відповідні зміни до Бюджетного кодексу. Він наголосив, що ухвалення цих змін знизить частку зарплат, які виплачуються у конвертах та збільшить надходження до держбюджету за рахунок податків на доходи осіб.

Що відомо про військовий збір? В Україні запровадили військовий збір у 2014 році після початку російської агресії на Сході та Півдні України. Ставка збору становить 1,5% від доходів осіб, які отримують їх в Україні.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...