Війна внесла свої корективи: Кличко розповів, як столиця відзначатиме новорічні свята

Київський міський голова Віталій Кличко анонсував відкриття головної ялинки у Києві. Про це мер столиці розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

Мер повідомив, що у різних районах Києва встановлять новорічні ялинки, у тому числі і на Софійській площі, але масових заходів та концертних програм не буде.

Він наголосив, що щодня спілкується з українськими військовими. За його словами, бійці хотіли б, щоб у Києві була ялинка, і їхні діти мали новорічний настрій.

"Ми розуміємо, що масові заходи заборонені у воєнний час. І їх не буде в жодному разі. Але скасовувати Новий рік і Різдво ніхто не збирається, і атмосфера Нового року має бути. Не можна дозволити Путіну вкрасти наше Різдво. Незважаючи на різні думки від різних сторін - треба чи не треба - ми звернулися до бізнесу, який погодився не за бюджетні гроші, а за свої кошти встановити ялинки без новорічного пафосу", - сказав Кличко.

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...