Війна вже скінчилась? В Україні можуть зірвати велике держзамовлення на виготовлення ракет "Вільха"

Мінстратегпром захотіло взяти під свій контроль ще три державні підприємства, тоді як штат відомства досі не сформований. Це може заблокувати роботу Павлоградського хімічного заводу, який в рамках держоборонзамовлення бере участь у виготовленні ракет "Вільха". Про це свідчить проєкт розпорядження Кабміну, автором якого є віцепрем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, передають Патріоти України.

Йдеться про передачу в сферу управління Мінпрому Павлоградського хімічного заводу, Державного науково-дослідного інституту інформатизації та моделювання економіки та Українського центру "Безпека".

У документі вказується, що до основних завдань Мінпрому відносять, зокрема, розвиток стратегічних галузей промисловості, військово-промислової політики в оборонно-промисловому комплексі. "Через це виникла необхідність віднести цілісні майнові комплекси державних підприємств та установ до сфери управління Мінстратегпрому з метою збереження належного державного контролю та управління ними на етапі наступних трансформацій у галузях, віднесених до сфери відання Мінстратегпрому", – йдеться в урядовому проєкті розпорядження.

Проте в експертній організації StateWatch, яка проводила моніторинг діяльності Мінпрому, вважають, що передача підприємств може призвести до блокування їхньої роботи, оскільки штат міністерства досі не сформований. За даними організації, лише нещодавно був завершений відбір у відділ секретно-режимної роботи. "Фактично тільки в середині листопада розпочався добір кадрів в Мінстратегпром. Ще не сформований режимно-секретний відділ. Тому у випадку передачі підприємств може бути повністю заблокована робота Павлоградського хімзаводу, який в рамках держоборонзамовлення бере участь у виготовленні ракет "Вільха", – заявив очільник StateWatch Гліб Канєвський.

Джерело: Обозреватель

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...