"Військком сказав купити чотири пікапи, щоб мене відпустили", - ексфутболіст "Зорі"

Вихованець луганської "Зорі" Микола Стеценко заявив, що один з колишніх одеських військкомів пропонував йому "відкупитись" від служби в ЗСУ. Про це повідомляє "Український футбол", передають Патріоти України.

"20 червня я приїхав до Одеси з Києва підписувати контракт із клубом "Реал Фарма". До мене просто на вулиці підійшли представники ТЦК і культурно попросили проїхати з ними до військкомату, а звідти мене вже не випустили. Я пройшов медкомісію і за два дні мене відправили в "учебку". Я не дійшов кілометр до стадіону, коли мене забрали", - каже Микола Стеценко.

За словами вихованця "Зорі", у ТЦК йому пропонували "відкупитись". "Представники "Реал Фарми" хотіли мені допомогти і переконати ТЦК, що я принесу більше користі, граючи у футбол, тим паче я навіть не служив. Але військком Малиновського РТЦК В’ячеслав Кушнеров, якого потім спіймали на хабарях і через місяць звільнили, поставив фантастичну умову. Він сказав купити чотири пікапи і тоді мене відпустять. Вони коштують понад $20 тис. Така сума була непідйомною для мене і клубу. У мене був на руках контракт із "Чайкою", але це теж не допомогло, броні в клубу немає. Ось так я опинився на службі", - заявив Стеценко.

Після цього, як розповів футболіст, він пробув 5 тижнів у навчальному центрі на Київщині, а згодом став морським піхотинцем. "Згодом перевівся до свого друга в 66-й окремий Артилерійський дивізіон, 406-та бригада, де і служу донині. Мені дуже пощастило, що я потрапив не в штурмову групу. Там набагато жорсткіше. Були під Авдіївкою, а зараз на Запорізькому напрямку, недалеко від Роботиного", - зізнався Микола Стеценко.

У своїй футбольній кар'єрі 28-річний Микола Стеценко встиг пограти за луганську "Зорю", "Барсу" Суми, "Чайку" та інші команди.

Хто такий В'ячеслав Кушнеров

У жовтні 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції заявило, що начальник Одеського районного територіального центру комплектування В'ячеслав Кушнеров міг незаконно збагатитися на майже 47 млн грн.

Сім'я колишнього військкома придбала нерухомість і автомобілі, не маючи на те достатніх офіційних доходів.

Падала, але вставала: 98-річна українка самотужки втекла з окупованої території (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 19:30

98-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного. Поліцейські із загону «Білі янголи» спільно з військовими доставили її в пункт допомоги. Про це розповіли у Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області, передають Патріоти України. Л...

Новий закон щодо мобілізації в Україні: Чи заберуть житло та авто через неявку до ТЦК

понеділок, 29 квітень 2024, 18:58

Напередодні набуття чинності нового закону, де йдеться про мобілізацію по-новому, серед юристів розпочались дискусії про те, чи стане, наприклад, несплачений штраф приводом для арешту та подальшого продажу з аукціону майна ухилянта, передають Патріоти ...