"Військо всіх рівняє...": Культовий письменник Сергій Жадан вирішив мобілізуватися до Гвардії наступу

Сергій Жадан

49-річний письменник Сергій Жадан, який також є фронтменом гурту "Жадан і собаки", оголосив про намір вступити до лав бригади Національної гвардії України "Хартія". Про це у понеділок, 25 березня повідомлялося у сюжеті Вікна-новини.

Один з найвизначніших митців сучасної України розповів журналістам, що рішення прийняв під час поїздок до Серебрянських лісів, де передавав допомогу військовим, які тримають там оборону.

"Мені здається, сьогодні немає письменників чи не письменників, музикантів чи не музикантів - є громадяни України, які відчувають відповідальність за свою країну, і є громадяни України, які намагаються цієї відповідальності уникнути в той чи інший спосіб. Військо, в принципі, всіх рівняє. Тому що наше військо є доволі точним зліпком, відбитком українського суспільства", - зазначив письменник.

Зазначається, що разом з Жаданом мобілізуватися вирішив ще один музикант гурту. Хто саме – не вказується.

В Україні подовжили пільгову ціну на електроенергію для населення: Стало відомо, на який термін

субота, 27 квітень 2024, 11:56

Кабінет Міністрів України подовжив дію пільгової ціни на електроенергію для населення до 31 травня. Попередній термін закінчується 30 квітня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну, передають Патріоти України. За словами Шмига...

Готуватися до гіршого? У Раді заявили, що відключень світла в Україні не уникнути

субота, 27 квітень 2024, 11:49

Росія ракетними ударами по український енергосистемі вивела з ладу 6000 МВт, а це означає, що в Україні доведеться повертатись до графіків обмеження електропостачання. Про це в етері "Еспресо" заявив народний депутат України Олексій Кучеренко, передают...