Військовослужбовці в Україні можуть вийти на пенсію достроково - є дві умови

Військовослужбовці мають право вийти на пенсію достроково. Названо дві умови для отримання виплат раніше встановленого терміну: наявність необхідного трудового стажу і досягнення певного віку. На дострокову пенсію можуть претендувати українські військовослужбовці, рядовий та начальницький склад органів внутрішніх справ, а також поліцейські, які брали участь у бойових діях, передають Патріоти України.

Вони повинні відповідати таким критеріям: вік 50 років для жінок та 55 років для чоловіків. Для дострокового виходу на пенсію має значення і накопичений страховий стаж – мінімум 20 років для жінок та мінімум 25 років для чоловіків.

Як військовослужбовці можуть достроково вийти на пенсію

Претенденти на дострокову пенсію мають надати до Пенсійного фонду такі документи:

  • які підтверджують особливий статус особи - посвідчення учасника бойових дій та довідка про період участі у бойових діях.
  • паспорт,
  • номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код);
  • які підтверджують стаж.

Силовики повинні подати заяву про призначення пенсії особистої ПФУ або через онлайн-портал відомства - з використанням кваліфікованого електронного підпису або електронної системи BankID, разом зі сканованими копіями документів, що відповідають оригіналам, придатним для сприйняття їх змісту.

Військова служба в армії України в період бойових дій зараховується до стажу роботи за наявності довідок із територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Їх видають у порядку, який визначає Міноборони.

Раніше повідомлялося, що військові можуть звільнитися зі служби навіть під час війни. Це передбачено в деяких випадках - за віком, станом здоров'я, після набрання чинності обвинувальним вироком суду, а також за сімейними обставинами

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...