Військовослужбовці в Україні можуть вийти на пенсію достроково - є дві умови

Військовослужбовці мають право вийти на пенсію достроково. Названо дві умови для отримання виплат раніше встановленого терміну: наявність необхідного трудового стажу і досягнення певного віку. На дострокову пенсію можуть претендувати українські військовослужбовці, рядовий та начальницький склад органів внутрішніх справ, а також поліцейські, які брали участь у бойових діях, передають Патріоти України.

Вони повинні відповідати таким критеріям: вік 50 років для жінок та 55 років для чоловіків. Для дострокового виходу на пенсію має значення і накопичений страховий стаж – мінімум 20 років для жінок та мінімум 25 років для чоловіків.

Як військовослужбовці можуть достроково вийти на пенсію

Претенденти на дострокову пенсію мають надати до Пенсійного фонду такі документи:

  • які підтверджують особливий статус особи - посвідчення учасника бойових дій та довідка про період участі у бойових діях.
  • паспорт,
  • номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код);
  • які підтверджують стаж.

Силовики повинні подати заяву про призначення пенсії особистої ПФУ або через онлайн-портал відомства - з використанням кваліфікованого електронного підпису або електронної системи BankID, разом зі сканованими копіями документів, що відповідають оригіналам, придатним для сприйняття їх змісту.

Військова служба в армії України в період бойових дій зараховується до стажу роботи за наявності довідок із територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Їх видають у порядку, який визначає Міноборони.

Раніше повідомлялося, що військові можуть звільнитися зі служби навіть під час війни. Це передбачено в деяких випадках - за віком, станом здоров'я, після набрання чинності обвинувальним вироком суду, а також за сімейними обставинами

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...