Військовозобов’язаний відмовився від повістки, бо... злякався ТЦК

Великобагачанський районний суд Полтавської області призначив рік тюрми 42-річному військовозобов’язаному за те, що той ухилився від призову на військову службу під час мобілізації. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на дані судового реєстру.

Ще у липні 2022 року обвинувачений успішно пройшов військово-лікарську комісію. У жовтні того ж року працівники районного ТЦК принесли чоловіку «бойову» повістку, яка передбачала відправку до військової частини. Проте він відмовився її отримувати, про що свідчить відповідний відеозапис, наданий суду. Також обвинувачений без поважних причин не прибув у визначений день на збір мобілізованих до війська.

У суді військовозобов’язаний визнав вину. Пояснив: відмовився від вручення повістки, бо був введений в оману інформацією, яку отримав із різних інформаційних джерел щодо незаконності дій працівників ТЦК. Додав, що має на утриманні двох неповнолітніх дітей, дружину та батька похилого віку, який має проблеми зі здоров’ям.

Під час обрання міри покарання суд зарахував щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення з боку обвинуваченого. Іще Феміда взяла до уваги донат на суму 26,8 тис. грн, який обвинувачений добровільно перерахував до ЗСУ з коштів, які було внесено як заставу. У підсумку суд дав рік позбавлення волі, яке «буде достатнім для виправлення та попередження скоєння нових злочинів».

На Закарпатті прикордонник застрелив жителя Дніпра, який намагався незаконно перетнути кордон

п’ятниця, 17 травень 2024, 13:54

Військовослужбовець прикордонного загону застрелив 39-річного жителя Дніпра під час його спроби перетнути українсько-румунський кордон на Закарпатті. Прикордонника вже затримали працівники Державного бюро розслідувань (ДБР), повідомляють Патріоти Украї...

Про мотивацію

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:26

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...