Військовий викупив домашніх тварин, над якими знущалася власниця, чим дуже обурив... зоозахисників

Український військовий Артур Гаспарян, який воює на Донеччині, відреагував на повідомлення у Мережі про знущання над домашніми тваринами у місті Павлограді, що на Дніпропетровщині. Він приїхав до будинку, де мучили собаку та кішку, і викупив їх у власників. Про це повідомив сам військовий в опублікованому відео в Instagram, передають Патріоти України.

За його словами, він дізнався про випадок, коли неповнолітня дівчинка знімала на камеру, як б’є і мучить собаку і кішку, після чого на її матір поліція склала адміністративний протокол за невиконання батьківських обов'язків.

Оскільки, за його словами, вилучення тварин у власників за допомогою державних та громадських інституцій, є надто тривалою процедурою, він зв’язався з бабусею дівчинки, запропонував їй суму, яка була на той момент на картці, і викупив кішку і собачку.

Однак, у зоозахисній організації UAnimals вважають цей прояв милосердя до тварин “самосудом”. "Таке "вилучення" тварин ми вважаємо протиправними та небезпечними для їхнього життя”, - написали на своїй сторінці у Facebook зоозахисники, зауваживши, що тварини тепер можуть перебувати недалеко від лінії фронту.

В UAnimals заявляють, що тварин треба захищати від можливих страждань у рамках закону. "У цьому конкретному випадку чоловік начебто усунув тварин геть від небезпеки й це добре для них, але недобре як прецедент... Ми не кажемо, що тварини мали б залишитися у сім'ї. Ми кажемо, що треба було докласти зусиль, щоб максимально швидко вилучити їх з залученням поліції й передати у притулок, де є належний догляд", – зауважили в організації.

Військовий Артур Гаспарян тим часом повідомив, що тваринки перебувають у безпечному місці, попередня власниця має можливість бачити їх на сеансі відеозв'язку, а невдовзі кішкою і собакою опікуватиметься волонтерка у Києві.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...