Вілкул відмовився спілкуватися: Родичі бійців ЗСУ вийшли на протести у Кривому Розі (фото)

Родичі поранених військових зі 129-ї бригади Тероборони ЗСУ вийшли на мітинг у Кривому Розі. заявляють, що "поранених бійців не вивозять з позицій", кажуть про "незадовільні умови служби" в бригаді тощо. Про це повідомляє "Суспільне", передають Патріоти України.

Журналісти пишуть, що учасники акції перекрили проїжджу частину. Зокрема, звинувачують командування бригади у неналежному забезпеченні бійців, яких відправляють на "нуль" без належного забезпечення.

Волонтер Віктор Миронов у коментарі "Суспільному" розповів, що разом з колегами підвозив допомогу бійцям 129-ої бригади. "Ситуація дуже складна. У нас бракує автівок для ввезення 200-их, бракує медикаментів, спорядження. Багато є загиблих, багато контужених, яких відмовляються лікувати. Хочемо дізнатися, чому наші хлопці без артпідтримки, без дронів, без нічних тепловізорів, хоча, за документами, вони є. Якщо вони стоять на першій лінії, то вони мають бути всім забезпечені", - розповів чоловік.

Представники місцевої влади, зокрема Олександр Вілкул, та військового командування бригади відмовились від спілкування з мітингувальниками і журналістами. Мітингувальникам натомість запропонували звернутись до військової прокуратури з колективною заявою про те, що передане від Ради оборони майно не дійшло до військовослужбовців.


У ТЦК на Дніпропетровщині помер чоловік нібито від нападу епілепсії - родичі кажуть, що його били

вівторок, 7 травень 2024, 9:57

На території Саксаганського ТЦК Кривого Рогу раптово помер військовозобов’язаний. У військкоматі стверджують, що в нього стався епілептичний напад. Про це йдеться в заяві Дніпропетровського обласного ТЦК та СП, передають Патріоти України. Там заявили, ...

В Україну увірветься похолодання з грозами, можливі заморозки: Синоптики зробили попередження

вівторок, 7 травень 2024, 9:55

З вівторка, 7 травня, в Україні очікується похолодання, дощі та грози. Вітер буде поривчастим зі штормовими поривами до 15-20 метрів за секунду, температура повітря надалі знизиться до +14...+20 градусів, можливі заморозки. Такий прогноз погоди озвучил...