"Вільнюс - російське місто": У Литві стався скандал з потягом із символом "Z" (фото)

У Литві прикордонслужба не захотіла пропускати транзитний поїзд "Москва-Калінінград" через намальований російський символ "Z". Потяг зміг вирушити далі тільки після того, як його помили. Про такий інцидент пише інтернет-видання у країнах Балтії "Delfi", передають Патріоти України.

Як зазначається, подія сталася тиждень тому, однак розголосу набула тільки зараз. Причиною невдоволення литовських прикордонників стала позначка на вагоні забороненого у Литві символу російської війни в Україні "Z", а також інші провокативні написи.

"Минулої середи на КПП у Кяну прийшов транзитний потяг Москва–Калінінград. На одному з вагонів прикордонники помітили нанесений чорною фарбою символ Російської армії Z та напис ZOV. На іншому вагоні був напис російською мовою: "Вільнюс - російське місто", - пише видання.

Коли стали з'ясовувати, що це за позначення, росіяни не змогли пояснити, звідки вони взялися. У зв'язку з цим російських провідників змусили змити позначки. Литовці наголосили, що якщо вимогу щодо видалення написів проігнорують, пасажири будуть змушені пересісти в нормальні вагони, а розмальовані - відчеплять і на територію Литви не пропустять.

"Начальник поїзда зі своїми підлеглими під наглядом прикордонників стерли написи та літери за допомогою піску", - повідомив портал, зазначивши, що потяг не затримали і після всіх перевірок він рушив далі.

Подію прокоментував український історик та публіцист Андрій Плахонін, наголосивши, що це лише початок, адже доведеться всю країну відмивати. "З чогось треба починати. Їм ще всю Росію відмивати. PS: Шкода, немає відео", - написав він.


Ціни злетять до 130 гривень за пачку сигарет! Коли і чому може зрости зрости вартість тютюнових виробів

четвер, 3 жовтень 2024, 22:40

Серед численних змін з 1 жовтня на українців очікує також неприємний сюрприз у вигляді зростання цін на сигарети. Щоправда трапиться це лише у 2025 році, але через зміни в законодавстві, які набудуть чинності в жовтні поточного року, передають Патріоти...

Субсидії на опалювальний сезон: кому доведеться їх оформляти з нуля і як це простіше зробити

четвер, 3 жовтень 2024, 22:25

З 1 жовтня розпочався період призначення субсидій на оплату комунальних послуг на весь термін опалювального сезону, тобто той, хто отримав її до 30 листопада, зможе оплачувати комуналку за допомогою держави. При цьому ті, хто вже отримує субсидію, може...