"Він ніби Тутанхамона побачив! Ви б бачили його здивування!": Найстаріший діючий холодильник Великої Британії "відібрав титул" у принца Чарльза

Господарі холодильника, який працює вже більше 80 років, відібрали титул володаря найстарішого холодильника Великобританії у принца Чарльза, повідомляють Патріоти України з посиланням на Daily Mirror.

Продавець холодильників Джонатан Керрі (Jonathan Kerry) знайшов старовинний побутовий прилад в графстві Глостершир, коли пенсіонери попросили його перевірити сучасний холодильник, що зламався. Керрі з подивом побачив у будинку клієнтів холодильник фірми Electrolux 1930-х років випуску, який відмінно працює.

81-річний господар унікального приладу на ім'я Роберт, розповів про реакцію фахівця на знахідку: «Він ніби Тутанхамона побачив! Ви б бачили його здивування!».

З'ясувалося, що холодильник купили батьки дружини Роберта в 1949 році. Уже тоді побутовий прилад був старим, проте безвідмовно прослужив з тих пір більше 70 років. Пенсіонер розповів, що в останні роки холодильник, ктрий «заслуговує медалі» , вони з дружиною використовують тільки на Різдво або коли збирають великий урожай яблук. Однак цього літа сучасний нащадок довоєнного приладу не витримав спеки, і «ветеран» знову заступив на пост.

Роберт розповів, що в кінці 1940-х років холодильник вважався розкішшю. Пенсіонер додав, що старий Electrolux давно став сімейною реліквією і буде передаватися у спадок і далі.

За інформацією видання, пара з Глостершира відібрала неофіційне звання володаря найстарішого працюючого холодильника в Великобританії у самого принца Чарльза. Раніше найстарішим вважався холодильник з його шотландської резиденції в замку Мей. Там все ще працює побутовий прилад компанії Frigidaire 1954 року випуску.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....