Він ніколи в житті не поводився агресивно: Друзі вбитого польськими копами українця розповіли про юнака (відео)

На відео з камер стеження ще живого Дмитра Никифоренка по під руки виводять польські медики з автобуса. Ним українець повертався після зустрічі з колегами по роботі. Був нібито напідпитку і чи то заснув, чи то поводився дивно, тому водій автобуса викликав швидку. На цих кадрах видно, як Дмитро поводиться з лікарями - жодної агресії. Але поліцейські, яких викликали медики, повезли українця до витверезнику і там 25-річний Дмитро Никифоренко помер, інформують Патріоти України.

Поліцейські стверджували, що чоловік агресивно поводився, тому вони застосували сльозогінний газ та наручники. Однак, відео з камер спостереження відділку потрапило до польської журналіста "Газети виборчої" і той твердить, Дмитро не був агресивним, але на нього накинулися шестеро.

Катування тривало пів години і серце Дмитра не витримало. Лікарі намагалися його реанімувати, але не змогли. Нині відео з відділку недоступне, бо його вилучили як доказ. Триває розслідування обставин смерті українця. Поліцейських, які були тоді у витверезнику - відсторонили від роботи.

«Двоє з цих поліцейських вирішили подати заяви про звільнення, з огляду на той факт, що є обґрунтовані обставини припускати, що вони застосували прямий примусовий захід з порушенням чинних правил. Якщо ми говоримо про фізичну силу, то вона застосовувалась у вигляді ударів. Згідно з тими обставинами, які були, це було непропорційне використання сили», - каже речник регіонального управління поліції у Вроцлаві Каміль Ринкевич.

Офіційний Київ із висновками не поспішає. У МЗС кажуть, стежать за перебігом слідства. «У Вроцлаві зараз перебуває український консул для ознайомлення із ходом розслідування. Одна із версій слідства – перевищення повноважень працівниками поліції. Докладемо максимальних зусиль, аби всі обставини смерті нашого громадянина були з’ясовані, а винні були притягнуті до відповідальності», - повідомляє речник МЗС Олег Ніколенко.

Дмитра Никифоренка його батьки та брат поховали ще в середині серпня на рідній Вінничині. Тут він закінчив коледж та працював у супермаркеті. До Вроцлаву поїхав на заробітки. Його друзі кажуть, хлопець займався спортом, алкоголь вживав рідко й агресії ніколи не виявляв. «Якщо й вип’є, то не буянить. Був добрим, навіть більше, ніж добрим», - кажуть друзі.

Джерело: ТСН.ua

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...