Він обертається назад: Над Оклахомою пронісся ультрарідкісний торнадо (відео)

В Оклахомі у вівторок (30 квітня) сталося щось дивовижне — утворилося два дивні торнадо, один з яких був ультрарідкісний, що обертається назад, інформують Патріоти України.

Торнадо, що обертається назад, виникло внаслідок потужної грози, яка утворилася над кордоном Оклахоми і Техасу. За повідомленнями CNN, один торнадо в процесі розвернувся, що є рідкісним явищем. Торнадо зазвичай рухається із заходу на схід через переважання вітрів у США, проте іноді вони можуть змінювати напрямок, особливо при втраті сили. У цьому випадку торнадо завершив повне коло своїм початковим шляхом, перш ніж затихнути.

Цей дивовижний петлеподібний торнадо сформувався на північ від Лавленда, штат Оклахома, близько 22:00 за місцевим часом. Він рухався на схід, потім повернув на північ, на захід, а потім знову на схід, перетинаючи ту саму область. «Таке, звісно, щодня не побачиш», — сказав метеоролог Національної метеорологічної служби (NWS) у Нормані, штат Оклахома.

Водночас, неподалік від Лавленда, близько 22:30, виник другий торнадо — смерч, що обертається назад. Обидва торнадо, ймовірно, були активні лише протягом короткого періоду часу. Метеорологічна служба завчасно попередила мешканців, що торнадо є «великим і надзвичайно небезпечним», і рухається «на південь.


МЗС відновлює консульські послуги для чоловіків, але є нюанс: Що треба знати

субота, 18 травень 2024, 11:49

Закордонні українські дипломатичні установи з 18 травня відновлять прийом заяв на вчинення консульських дій чоловікам призовного віку, який було призупинено 23 квітня. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України. . З 18 травня чоловіки ві...

Клечальна субота перед Трійцею: Ось які трави збирають і святять у церкві

субота, 18 травень 2024, 11:24

Трійця - одне з найважливіших християнських свят. У народі Трійцю називають Зеленою неділею, а оскільки святкування припадає на 50-й день після Великодня, то поширилася й інша назва - П’ятидесятниця. Дати Трійці у християн західного та східного обряду ...