"Він повинен був жити": Сім'я шукала загиблого учасника протестів у Мінську два дні

Про смерть чоловіка рідні дізналися від репортерів.

У Білорусі дружина 34-річного Олександра Тарайковського, який загинув на акції протесту в Мінську, дізналася про смерть чоловіка лише на другий день від репортерів, повідомляють Патріоти України.

Нагадаємо, за офіційною версією, Олександр 10 серпня загинув від вибуху невпізнаного вибухового пристрою, який він хотів кинути в силовиків. Але він вибухнув у нього в руці, чоловік отримав травми, несумісні з життям.

Однак родичі не вірять в таку версію трагедії. За словами його дружини, 10 серпня приблизно о 20:00 вони повернулися з дочкою з прогулянки. "Він був дуже обурений затриманням і розстрілом людей. Він дізнався, що туди збираються люди, і сказав, що піде в свою квартиру в цьому районі. У нього з собою нічого не було: шорти, біла футболка, телефон. У мене є його паспорт. У нього є квартира поблизу", - розповіла вдова.

Приблизно о 22:30 Олександр подзвонив дружині і сказав, що збирається додому. З цього моменту у сім'ї не було інформації, його шукали в лікарнях і слідчих ізоляторах. Жінка каже, що вони з Олександром офіційно не розписані, у них 3-річна дочка. Але у нього є батько, сестра.

Дружина Олександра обурена, що родичам ніхто не повідомив про його смерть. За її словами, могли подивитися телефон, де були контакти, і кому-небудь набрати. Коли 13 серпня по дзвінку журналістів звернулися до Слідчого комітету, їм сказали, що Олександра вважають невстановленим. Однак через кілька годин після його смерті МВС поширило інформацію про його судимість, що означає, що він був ідентифікований.

Олександр був засуджений до 7 років ув'язнення за заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть. Жінка каже, що він відсидів весь термін і незабаром з нього зняли судимість. "Він заступився за свою матір. Її побив сусід по кімнаті... Ми ніколи про це не говорили", - говорить жінка.

Друг Сашка розповів, що той намагався не працювати на державу, відкрив ІП і намагався прогодувати сім'ю. Був впертим, але веселим. "Насправді намагався жити, намагаючись забути своє минуле. Зроблено ремонт у квартирі. Він виплатив батькові кредити за квартиру і пішов з життя з чистою совістю, борючись за щасливе майбутнє білоруського народу. Він повинен був жити. Йому не довелося виростити свою маленьку дочку" , - сказав друг загиблого.

За його словами, на відео, де зафіксовано момент смерті чоловіка, він дуже схожий на Олександра. Друг також вважає, що Сашка вбили, але не вірить, що когось покарають.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...