"Він сам винен, що не подбав про свою безпеку": Фаріон зібралася писати заяву в СБУ через студента із Криму

Екснардепка та мовознавиця Ірина Фаріон заявила, що буде звертатися до правоохоронних органів через скандал, який розгорівся після оприлюднення нею листа студента із Криму з проукраїнською позицією. Фаріон вважає, що проти неї здійснено провокацію не без участі ФСБ, передають Патріоти України.

Зокрема мовознавиця звинуватила студента у тому, що він не наголосив їй, аби вона не оприлюднювала публічно його приватну інформацію. Фаріон зазначила, що такі думки публікувати «особливо важливо тепер, коли почалася безпрецедентна атака на українську мову і нехтування мовним законодавством в освітній та військовій царинах».

«Тобто Ваша підтримка, надіслана мені на е-пошту, це насправді підтримка української України, а не персонально Фаріон. І про це має знати якнайширше коло українців, аби розуміти, що ми не самотні і нас багато, хоч де ми є. Саме про це був слушний допис так званого «студента з Криму» (хто він – аж ніяк не можу знати), де зауважено на визначальному: як українцям у звільненому Криму реагувати на московську мову з уст військовика в українській формі, що зайде у звільнений Крим? Запитання риторичне. Бо кожна армія має говорити мовою своєї землі, своїх дідів-прадідів, а не мовою ворога», – написала Фаріон у блозі.

Мовознавиця заявила, що студент, «що вмент відхрестився від своїх слів», нібито точно мав би знати про небезпеку підписуватися власним прізвищем. Фаріон вважає, що хлопець сам винен у тому, що не потурбувався про власну безпеку.

«Чи не свідчить це про сплановану провокацію ФСБ, підкинуту вже цього тижня, коли попередня понеділкова атака, яка тривала на всі мої обліковники, з тріском провалилася. Особливий провал стосувався бажання втягнути в якісь ефемерні акції протестів студентів Львівської політехніки», – заявила Фаріон.

Вона переконує, що на тлі затримання студента з Сімферополя на її телефон і на ту ж е-пошту нібито «надходить нескінченна кількість диких погроз і типова їхня лайка московською мовою і з московських номерів і, звісно, доморощені підгавкувачі».

Фаріон натякає, що це може бути «спільною злучкою варварського зовнішнього ворога з прихованим внутрішнім». «Не треба перекладати з хворої голови на здорову, а звинувачення на мою адресу не мають під собою жодних підвалин, бо їхнє підґрунтя, найімовірніше, московське ФСБ. Маю намір щодо цього звернутися до СБУ», – наголосила Фаріон.

Як повідомлялося, у тимчасово окупованому Криму 13 листопада росіяни затримали проукраїнського студента, який висловив підтримку львівській мовознавиці та ексдепутатці Ірині Фаріон. Згодом вона виклала лист хлопця у соцмережах та не приховала його дані.

У зв’язку з цим, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до Служби безпеки України. Він заявив, що юнаком «займається» окупаційний «Центр боротьби з екстремізмом» російського Міністра внутрішніх справ.

Постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева заявила, що виставляючи на широкий загал особисту переписку зі студентом із Криму, який її підтримав, львівська мовознавиця та ексдепутатка Ірина Фаріон продемонструвала ницість, а ще вчинила злочин проти людини із окупованої території.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...