"Він сказав, що так мене лікує": Українського психолога звинуватили у сексі з клієнтками та роботі на ОПЗЖ

Психолог Спартак Суббота нині став дуже відомим. Він веде "подкаст-терапії", проводить сеанси з клієнтами, відео з його порадами постійно "вірусяться" у мережі. Втім, мало хто знає, що може приховувати цей психолог. Спартак Суббота отримував чимало критики і раніше, проте завжди відкидав усі закиди. Нині журналісти проекту "Свідомі" провели велике розслідування та з'ясували, що психолога звинувачують у сексі з клієнтами, роботі на ОПЗЖ та брехні, передають Патріоти України.

"Спартак (Олександр) Суббота, використовуючи безпрецедентний масштаб брехні, в тому числі в популярних медіа, майже 10 років будував декорації для свого образу, який тепер монетизує. Також це розслідування підіймає низку важливих соціальних питань", - повідомили журналісти.

Секс з клієнтками

Психолог Артем Осипян розповів, що він знає Субботу. Колись вони спілкувалися, проте згодом їхні стосунки погіршилися. Осипян критикує психолога вже давно, він неодноразово писав про Субботу на своїй сторінці у Facebook.

"У період, коли ми вже з ним не спілкувалися, було таке, що Спартак когось перескеровував до мене. Одна з таких клієнток до мене ходила, мали вже декілька консультацій, і в якийсь момент вона мені сказала: "Знаєте, мені дуже важко довіряти психологам, психотерапевтам". Я почав делікатно питати. І вона сказала: "Був один психолог, психотерапевт, з яким у мене були хороші стосунки, але потім це романтизувалося, і у нас вже були такі романтичні-сексуальні стосунки", - розповів Осипян.

Він був обурений, проте тоді ще не знав, хто саме був тим психологом, який спить з клієнтками. Осипян хотів звернутися до етичної комісії. Клієнтка була не проти, а згодом зізналася, що сексуальні стосунки у неї були зі Спартаком Субботою.

"З її слів це був спеціальний акт, це не було випадково, знаєш він закохався в клієнтку і не витримав. Це було щось провокативне. Він подавав це типу він таким чином її лікує від чогось", - додав Осипян.

Також він розповів, що звертався до етичної комісії, проте там йому повідомили, що з такими звинуваченнями мають звертатися саме клієнти, які постраждали, а не сторонні люди. Втім Осипян усе одно не став мовчати про інцидент. Він розповів про нього у мережі та отримав чимало повідомлень від жінок, які також мали стосунки з Субботою, проте в них немає сил та бажання для скандалів та спроб притягнути психолога до відповідальності.

Тепер "світить" тюрма: Ватник із Одеси підняв російський прапор над Бундестагом за допомогою дрона (відео)

субота, 18 травень 2024, 20:02

Українець, який підтримує російське вторгнення в Україну, 9 травня за допомогою безпілотника підняв прапор РФ над німецьким парламентом. Відео інциденту було поширене у соцмережах, передають Патріоти України. В радіусі близько 5,6 кілометра навколо Бун...

Про мотивацію

субота, 18 травень 2024, 19:54

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...