Вінницький суд за важким звинуваченням затримав добровольця зі США, котрий приїхав воювати за Україну у найважчі часи

Вінницький апеляційний суд заарештував на 60 діб громадянина США, колишнього американського військовослужбовця Крейга Ленга, який в 2015 році приїхав в Україну, щоб воювати на боці ЗСУ на Донбасі, зазначають Патріоти України.

Правоохоронні органи США вимагають його екстрадиції, адвокати американця виступають категорично проти видачі, пише "Радіо Свобода".

Суд скасував рішення попередньої інстанції, за яким американець перебував під домашнім арештом. Суддя оголосив, що рішення не може бути оскаржене в касаційній інстанції.

"Нас не почули, не почули наші твердження про порушення міжнародних договорів, про відсутність запиту на екстрадиційну перевірку. Ми не можемо оскаржити це рішення в касаційній інстанції, хоча спробуємо", - сказав адвокат Дмитро Моргун.

Він заявив, що його підзахисний виконував всі вимоги суду першої інстанції щодо домашнього арешту.

Ленга підозрюють в тому, що він разом із соратником розмістив в інтернеті оголошення про продаж декількох одиниць зброї. У квітні 2018 го на пропозицію відгукнулася літня пара. Операцію домовилися провести в невеликому містечку у Флориді. Після того, як подружжя прибуло в умовлене місце, Ленг з одним, за версією слідства, застрелили покупців. Правоохоронці припускають, вбивство сталося з метою грабежу. З собою у загиблих було три тисячі доларів.

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...

В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...