"Вйо**йте до себе в Україну": У Гданську побили двох українських підлітків (відео)

У Польщі дорослі серйозно побили двох підлітків з України. Про це повідомляють на Facebook-сторінці Центру моніторингу проявів расизму та ксенофобії, передають Патріоти України.

Інцидент стався у Гданську. Підлітки співали й веселилися на березі місцевої водойми, декотрим дорослим це не сподобалося і вони з кулаками накинулися на українців. "Wypierdalać do siebie na Ukrainę!" ("Вйо*уйте до себе на Україну!"), — кричали вони.

На оприлюдненому відео видно, як кілька дорослих жінок агресивно кричать та б’ють дітей з України ногами та руками. В результаті 16-річній дівчині зламали кістку біля ока. Також постраждав підліток, який намагався захистити дівчину. Йому розбили окуляри та викинули його телефон у воду.

Правоохоронці, які прибули на виклик, забрали побиту дівчину, а хлопцеві сказали самостійно добиратися до відділку. 26-річну жінку, яка била підлітків, затримали. У неї в крові виявили 0,5 проміле алкоголю. Їй висунули звинувачення за ст. 157 КК Польщі. За побиття дівчини вона може отримати 5 років тюремного ув'язнення. Згодом затримали й інших 2-х нападників — 28- та 43-річного мешканців Гданська. Їм загрожує до 3-х років позбавлення волі.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...