"VIP-купе" за 2,5 тисячі доларів: Співробітник "Укрзалізниці" вигадав, як вивозити ухилянтів у Польщу (відео)

В Україні співробітник “Укрзалізниці” налагодив “систему” вивозу призовників за кордон. Для цього він влаштував їм місце в вентиляції пасажирського вагону. Про це повідомили в пресслужбі СБУ, передають Патріоти України.

Як стало відомо, українські спецпризначенці викрили ще одну схему нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Схему організував провідник потяга Запоріжжя - Перемишль.

“Щоб приховано вивозити своїх клієнтів за межі України, посадовець обладнав спеціальну схованку у вентиляційній системі купе провідника. У цій замкненій технологічній порожнині ухилянти мали ховатись під час проходження прикордонного паспортного контролю. За один рейс у схованці могла поміститись одна людина у “згорнутому” стані”, - розповіли в СБУ.

Така “послуга” коштувала ухилянтам близько 2,5 тисячі доларів. Сума залежала від терміновості втечі і розкладу руху потяга.

“Втім контррозвідники СБУ викрили нелегальний “трафік” і затримали залізничника на пункті пропуску “Мостиська-2” на спробі незаконного вивезення військовозобов’язаного за кордон. Наразі затриманому посадовцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК (“Незаконне переправлення осіб через державний кордон”) України. Триває слідство для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності”, - додали в СБУ.

Величезна блакитна куля: Португальців вразили політ та падіння невідомого об'єкта (відео)

неділя, 19 травень 2024, 14:53

Увечері 18 травня жителі Португалії та Іспанії бачили на небі можливий метеор, який освітив небо яскравим блакитним спалахом. Водночас місцева влада все ще не знайшла той об'єкт, який впав на Землю. Про це повідомляє The Daily Beast, передають Патріоти...

Наклали чотири шви: Як почувається Олександр Усик після перемоги над Тайсоном Ф'юрі

неділя, 19 травень 2024, 14:32

Новоспеченому абсолютному чемпіону світу в надважкій вазі Олександру Усику наклали чотири шви через розсічення над правим оком після перемоги над Тайсоном Ф'юрі. Про це повідомив журналіст ESPN Марк Коппінжер з посиланням на промоутера українсього бокс...