"VIP-палат немає", - заявив Кличко, відвідавши у захисному костюмі нардепа з коронавірусом, котрий займає окреме лікарняне приміщення (відео)

Віталій Кличко зайшов у палату до інфікованого коронавірусом нардепа Сергія Шахова. Парламентарій сидів у масці в піжамі на ліжку. Поряд - холодильник, мікрохвильова піч.

Віталій Кличко прийшов у лікарню до нардепа Шахова. Фото: скріншот з відео.

Мер Києва Віталій Кличко заперечує, що для народних депутатів в умовах карантину готують окремі віп-палати. Про це він сказав у відеозверненні, передають Патріоти України.

"Щодо віп-палат нібито для депутатів та інших чиновників. Такого немає. Я підняв інформацію щодо розпорядження, яке вчора поширили. Скажу одне. Воно було зроблено на виконання наказів Державної служби охорони, МОЗ і звернення на їх підставі Державного управління справами при президенті. Документ із грифом "Для службового користування". У них ідеться про підготовленість закладів охорони здоров'я до медико-санітарного забезпечення осіб, щодо яких здійснюється державна охорона.

Ідеться про те, що в разі захворювання перша особа держави повинна мати певні умови. Окремі палати, щоб поряд перебувала державна охорона. Така практика була завжди, і не тільки в Україні.

Але я вчора розмовляв з президентом Володимиром Зеленським, і він готовий і налаштований скасувати накази, про які йдеться. І які ми зобов'язані виконувати. Сподіваюся, це відбудеться", - розповів мер Києва.

Також Кличко сказав про "багато чуток" щодо Олександрівської лікарні. "Це нібито віп-лікарня для обраних. Так от: Олександрівська лікарня є базовою. Якщо зростатиме кількість хворих, їх лікуватимуть в інших визначених і підготовлених для цього лікарнях. Таких у столиці - сім, список опубліковано", - заявив мер столиці.

Кличко розповів, що вранці був в Олександрівській лікарні. Загалом у лікарнях столиці розгорнуто 400 ліжок для пацієнтів із вірусними захворюваннями, у структурі інфекційних відділень передбачено 78 боксів. "Реанімаційні ліжка інфекційних відділень забезпечено апаратами штучної вентиляції легень. У столичних лікарнях є 380 апаратів.

Також на випадок ускладнення епідемічної ситуації визначено додаткові медзаклади, де є окремі корпуси. У разі необхідності готові розгорнути ще 7 тисяч додаткових ліжок", - сказав він.

Кличко показав відео з Олександрівської лікарні, де він там ходить коридорами у захисному костюмі. Його в інфекційному відділенні супроводжували лікарі. Ті сказали, що всі бокси однакові, незалежно від того, нардеп чи простий громадянин.

Кличко зайшов у палату до інфікованого коронавірусом нардепа Сергія Шахова. Парламентарій сидів у масці в піжамі на ліжку. Поряд - холодильник, мікрохвильова піч. "Якщо стримаємо епідемію, будемо вдома і не будемо масово всі надходити, то поступово кожному пацієнту надамо допомогу", - сказала лікарка в захисному костюмі і показала палату, обладнану потрібною технікою.

“Зараз охочих йти до ЗСУ, ставати на захист зовсім немає": Боєць "Азову" різко звернувся до українців

понеділок, 29 квітень 2024, 11:44

Люди, що тільки не вигадують: то тут Тису перепливають, топляться в тій. Та краще ти піде і загинь, як справжній чоловік, як справжній воїн, який став на захист своєї сім'ї, своєї держави, своєї нації, чим ти просто потонеш, як щур. Про це боєць 12-ї б...

Ціни на газ злетять? Глава "Нафтогазу" розповів, до якого тарифу готуватися населенню

понеділок, 29 квітень 2024, 11:30

Україна перебуває у складних умовах через повномасштабну війну, зокрема, сильно постраждала енергетика. Яких тарифів на газ варто очікувати населенню, розповів голова правління НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов в інтерв'ю для "Подробиць", передають Патр...