Віртуозно вирішує задачі, котрі скальпелю досвідченого лікаря не по силах: Львівська лікарня швидкої допомоги отримала надсучасного робота-хірурга з США

Такому провідному обладнанню львів'яни завдячують не щедрості українського уряду, а приватній ініціативі

Американську хірургічну систему da Vinci для лікарні закупила поштово-логістична група компаній Meest. Наразі у світі налічується лише близько 5000 таких роботів-хірургів, зазначають Патріоти України.

Група компаній Meest придбала та доставила зі США американську хірургічну робот-систему da Vinci для Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова. Це надсучасний пристрій, який використовують для онкологічних, урологічних операцій, а також для хірургічних втручань у важкодоступних місцях.

Як повідомили в прес-службі компанії, зараз у світі налічується лише близько 5000 таких пристроїв, введених в експлуатацію, а в Україні станом на 2019 рік система da Vinci була тільки одна – у Вінниці. Робот складається з двох блоків – центру управління для хірурга-оператора та чотирьох роботизованих рук. Одна передає зображення на екран, дві виконують дії лікаря, а четверта є його асистентом.

«Ми вважаємо власним обов’язком підтримувати людей, які виконують надважливу справу – зберігають та рятують життя українців. Це один з тисячі кроків, які потрібно зробити, щоб вивести українську медицину на дійсно світовий рівень. І впевнений, що саме спільні дії держави та соціально-відповідального бізнесу дозволять досягти цієї мети», – говорить засновник та президент групи компанії Meest Ростислав Кісіль.

Також компанія Meest передала лікарні швидкої допомоги електрохірургічний генератор ValleyLab Force FX. Сумарна вартість придбаних компанією апаратів склала понад 2,5 млн грн.

«Ми собі поставили за мету перетворити нашу лікарню швидкої допомоги на лікарню світового зразка за якістю надання послуг. Тут вже відбулось чимало змін: запрацювала трансплантологія, відкрито сучасне діалізне відділення, будуємо вертолітний майданчик. Але на цьому ми не зупиняємося: тепер в лікарні буде працювати надсучасний робот-хірург! Від усього міста щиро дякуємо компанії Мeest, яка купила і доставила до лікарні цю техніку», – зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Раніше Meest уже передала лікарні швидкої допомоги 35 кисневих концентраторів для лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією, які перебувають у важкому стані, та 39 додаткових лікарняних ліжок. Крім того, у травні компанія скерувала 20 млн грн на придбання матеріалів та обладнання для запобігання поширенню Covid-19.

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...

Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...