Вчені назвали причини повторного зараження коронавірусом, виявивши несприйнятливість COVID-19 до антитіл. Це відбувається через природні сполуки в організмі людини, які зв'язуються з вірусом, зазначено в дослідженні, опублікованому в журналі Science Advances .
Британські дослідники з Інституту Френсіса Кріка, Імперського коледжу Лондона, Королівського коледжу Лондона і Університетського коледжу Лондона спільно з фахівцями з Італії та Нідерландів виявили, що до складу гемопротеїнів - білівердин і білірубін - входять природні сполуки, які пригнічують зв'язування антитіл з спайковим білком коронавируса. Автори дослідження встановили, що білівердин на 30-50 відсотків пригнічує з'єднання людських антитіл з спайковим білком. В результаті вони стають неефективні в боротьбі проти коронавируса.
«У перші місяці пандемії ми були надзвичайно зайняті виробництвом вірусних антигенів для тестів SARS-CoV-2. Це була гонка, оскільки ці тести були терміново необхідні. Коли ми нарешті знайшли час вивчити наші зелені білки, ми очікували отримати якийсь буденний результат. Замість цього ми були здивовані, виявивши новий трюк, який використовує вірус, щоб уникнути розпізнавання антитілами», - зазначив керівник дослідження Петер Черепанов, керівник лабораторії структури хроматину і мобільного ДНК інституту.
Врожайність картоплі в Україні перевищує показники у Польщі та Німеччині. Про це розповів польський фермер Пьотр Кушель в Суспільне Луцьк, повідомляють Патріоти України. У селі Козин Луцького району Волинської області відбувся «День поля», який зібрав ...
Українська блогерка rinkitakutoka, яка живе в Шостці Сумської області, 5 жовтня в соцмережі Threads показала, як гріє їжу на плиті, коли в місті через атаку російських окупантів немає світла й газу, передають Патріоти України. . На фото – невеликі сві...