Вірус COVID-19 використовує трюк, щоб уникнути розпізнавання антитілами: Вчені назвали причину повторного зараження коронавірусом

Вчені доказали, що спайкові білки НТД SARS-CoV-2 та SARS-CoV-1 пов'язують білівердин та білірубін - природні сполуки в організмі людини, які зв'язуються з вірусом.

Вчені назвали причини повторного зараження коронавірусом, виявивши несприйнятливість COVID-19 до антитіл. Це відбувається через природні сполуки в організмі людини, які зв'язуються з вірусом, зазначено в дослідженні, опублікованому в журналі Science Advances .

Британські дослідники з Інституту Френсіса Кріка, Імперського коледжу Лондона, Королівського коледжу Лондона і Університетського коледжу Лондона спільно з фахівцями з Італії та Нідерландів виявили, що до складу гемопротеїнів - білівердин і білірубін - входять природні сполуки, які пригнічують зв'язування антитіл з спайковим білком коронавируса. Автори дослідження встановили, що білівердин на 30-50 відсотків пригнічує з'єднання людських антитіл з спайковим білком. В результаті вони стають неефективні в боротьбі проти коронавируса.

«У перші місяці пандемії ми були надзвичайно зайняті виробництвом вірусних антигенів для тестів SARS-CoV-2. Це була гонка, оскільки ці тести були терміново необхідні. Коли ми нарешті знайшли час вивчити наші зелені білки, ми очікували отримати якийсь буденний результат. Замість цього ми були здивовані, виявивши новий трюк, який використовує вірус, щоб уникнути розпізнавання антитілами», - зазначив керівник дослідження Петер Черепанов, керівник лабораторії структури хроматину і мобільного ДНК інституту.

"Це щось неймовірне": Польський фермер розповів, чим його здивувала українська картопля (фото)

четвер, 9 жовтень 2025, 15:02

Врожайність картоплі в Україні перевищує показники у Польщі та Німеччині. Про це розповів польський фермер Пьотр Кушель в Суспільне Луцьк, повідомляють Патріоти України. У селі Козин Луцького району Волинської області відбувся «День поля», який зібрав ...

Блогерка з Шостки показала, як без світла й газу підігріти на звичайній плиті їжу або закип'ятити воду

четвер, 9 жовтень 2025, 14:42

Українська блогерка rinkitakutoka, яка живе в Шостці Сумської області, 5 жовтня в соцмережі Threads показала, як гріє їжу на плиті, коли в місті через атаку російських окупантів немає світла й газу, передають Патріоти України. . На фото – невеликі сві...