Вірус мутує: Нюх і смак вже не зникають. Лікар розповів про нові симптоми COVID-19

Перебіг коронавірусу змінився. Симптоми, які були на початку пандемії 2020 року, спостерігаються дедалі рідше. Зокрема, втрата нюху та смаку майже не трапляється, розповів головний інфекціоніст Львівщини Сергій Федоренко, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

"В інфікованих температура сягає до 40 градусів, виражена загальна слабість. Люди інколи не можуть пересуватися по квартирі. Також нудота, блювота, діарея, кашель та задишка. У стаціонарі в 95 відсотках випадків ми бачимо ураження легень, яке характеризується двобічною бронхопневмонією, розвиваються міокардити. Є також ураження зі сторони центральної нервової системи. Дезорієнтованість у просторі та часі. Є навіть випадки психотичних реакцій", - сказав він.

У більшості Covid-хворих виникають зворотні зміни, вони мають тенденцію до зникнення, але це займає до двох-трьох місяців.


У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...