Вірус виділяється ще до прояву ознак COVID-19: Біохімік ошелешив українців заявою

Вірус COVD-19 може виділятися у хворого ще до того, як почали з'являтися перші симптоми захворювання. Таким чином людина стає заразною за пару днів до того, як виявить у себе хворобу. Директор Інституту біохімії імені Палладіна НАН України академік Сергій Комісаренко пояснив, що у коронавірусу набагато вище здатність поширюватися, ніж була у SARS-1 і MERS, передають Патріоти України.

"У цього коронавірусу набагато вище здатність поширюватися серед людей, ніж у його попередників. Річ у тому, що людина, яка заразилася, ще до прояву ознак хвороби починає виділяти віруси та таким чином інфікувати оточення. Причому максимум виділення вірусів у нього відбувається за один-два дні до появи симптомів хвороби. За цей період він може передати коронавірус багатьом. У випадку з двома попередніми небезпечними коронавірусами SARS-1 і MERS ситуація інша: після зараження люди починали виділяти віруси тільки після появи симптомів захворювання. Тобто після того, як їх клали в лікарню або вони залишалися вдома — перебували в ізоляції, тому не могли інфікувати велику кількість людей", - пояснив Комісаренко.

Фахівець додав, що в природі існують дуже багато різних коронавірусів, але люди хворіють тільки сімома видами. "Люди хворіють сім'ю з них. Чотири з цих семи давно відомі. Через них виникає ГРЗ, якими чи не кожен з нас хворіє в холодний сезон. Особливої небезпеки вони не представляють. А от інші три коронавіруси дуже навіть небезпечні. Перший з них SARS-1 з'явився у 2002 році в Китаї. Летальність (смертність) від нього склала 11 відсотків. На щастя, він досить швидко мутував і зараз загрози для життя людей не представляє. Другий дуже небезпечний коронавірус — MERS — виник в Південно-Східній Азії у 2012 році. Смертність від нього дуже висока — 34 %. Але і він через короткий час практично зник. Летальність від нинішнього коронавірусу SARS-COV-2 набагато нижче — в середньому три відсотки. Правда, у Великобританії в один з періодів вона досягла 14 відсотків. Але потім різко знизилася. В Україні цей сумний показник за SARS-COV-2 становить 2,1—2,2 відсотка", - додав лікар.

"Ну прилетить туди, і що. Нічого страшного": В Одесі поліцейська втрапила в скандал через охорону церкви на Великдень (відео)

неділя, 5 травень 2024, 18:15

Поліцейська з Одеси обурилася, що її поставили на охорону порядку у церкві. У відео, яке опублікували в мережі, дівчина, не соромлячись міцного слівця, висловила думку, що можливий приліт у церкву – не така вже й велика втрата, передають Патріоти Украї...

Тоня Матвієнко розповіла, чому старша донька з'їхала від неї

неділя, 5 травень 2024, 17:04

Співачка Тоня Матвієнко в інтерв'ю програмі "Ближче до зірок" зізналася, що її старша донька Уляна з'їхалася з хлопцем. Зараз 25-річна Уляна також реалізує себе в режисурі, передають Патріоти України. «Мені її дуже не вистачає, але вона вже доросла дів...