Вітер винен? Вчені знайшли справжню причину загибелі стародавнього Вавилона

На думку дослідників з Лондонського інституту археології, загибель стародавнього Вавилона була викликала одночасно декількома факторами.

Вчені розкопали справжню причину загибелі стародавнього Вавилона, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

В результаті аналізу тривалих досліджень і розшифровки стародавніх текстів, стало зрозуміло, чому загинуло Давньовавилонське царство. На думку дослідників з Лондонського інституту археології, загибель стародавнього Вавилона була викликала одночасно декількома факторами. Один з них - різкі кліматичні зміни. При цьому як стало відомо, вся долина Месопотамії протягом кількох років перетворилася на пустелю в результаті змін переважаючих вітрів.

Слідом за кліматичними змінами відразу ж змінилися і торгові шляхи, які тепер проходили північніше, огинаючи Малу Азію, що призвело до спустошення скарбниці. Протягом наступних десятиліть скарбниця держави постійно зменшувалася, що призвело до скорочення армії, внаслідок чого ворожі племена і конкуруючі держави частіше стали нападати на Вавилон. Після цього Вавилон як держава на деякий час припинив існування.
Перша письмова згадка Вавилона традиційно пов'язується з джерелом, що належать до кінця існування Аккадського царства (близько 2200 року до н. Е.). Це напис царя Шаркалішаррі, де йдеться про місто Кадингир(ра), в якому цар будує храми на честь таких найважливіших аккадських божеств як (Іль-)Аба і Аннуна. Вавилонський храм богині Аннуна відомий в більш пізніх джерелах під ім'ям Есаггашарра (E-sagga-šarra); він розташовувався в найдавнішій частині міста - кварталі Еріду.

Згодом область (ном) з центром у Вавилоні увійшла до складу величезного Шумеро-Аккадського царства. Корінну територію цієї держави становили колишні міста-держави Нижньої Месопотамії (Шумера і Аккада).

"Це вже дно чи ще чекати, що звідти постукають?": "Квартал 95" висміяв рівненського воєнкома, але українці обурились (відео)

понеділок, 6 травень 2024, 20:29

Гумористи студії «Квартал 95» втрапили у черговий скандал – цього разу вони розбурхали мережу жартами про військових. Користувачі обурилися висміюванням військовослужбовців під час війни та назвали номер «святом несмаку й сексизму», передають Патріоти ...

Захищав Україну та кожного з нас: На війні загинув стрілець-санітар із Харківської області

понеділок, 6 травень 2024, 20:14

Під час захисту України на Донецькому напрямку загинув воїн 54-ї бригади. Це сталося 10 квітня 2024 року поблизу населеного пункту Верхньокам’янське Бахмутського району Донецької області. Олег Куров був стрільцем-санітаром механізованого відділення мех...