"Віз побратимів до частини": На Харківщині окупанти обстріляли пожежну машину і вбили рятувальника

У вівторок, 17 травня, російські військові обстріляли надзвичайників, які повертались із ліквідації пожежі в окупованому Ізюмі Харківської області. Внаслідок обстрілів загинув 39-річний водій пожежного автомобіля. У загиблого рятувальника залишились дружина і двоє неповнолітніх дітей. Про це повідомили у пресслужбі управління ДСНС Харківщини у Facebook, передають Патріоти України.

"Під час виконання службових обов’язків героїчно загинув водій 28-ї Державної пожежно-рятувальної частини 6-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Харківській області старшина служби цивільного захисту Маляров Костянтин Олексійович. Йому було лише 39", - повідомляють колеги загиблого.

Пвд обстріл рятувальники потрапили близько 6:40 год. "Підрозділ Костянтина вертався після виконання бойового завдання з ліквідації пожежі в окупованому м. Ізюм на вул. 23 Серпня. Він віз побратимів в пожежну частину, коли раптом пожежне авто потрапило під обстріл. Уламки снарядів потрапили в машину, вивівши її з ладу. Особовий склад відразу покинув кабіну, проте Костянтин Маляров отримав смертельні травми", - йдеться у повідомленні. У загиблого рятувальника залишились дружина і двоє неповнолітніх дітей.

В ДСНС зазначили, що Костянтин Маляров народився 21 березня 1983 року у м. Ізюм. У 2001 році закінчив Ізюмське професійно-технічне училище №24. У 2001-2002 роках проходив службу у Збройних силах України. З початку 2010 року став до лав ДСНС, весь цей час не полишаючи свою рідну 28-ту Державну пожежно-рятувальну частину Головного управління ДСНС України у Харківській області. Мав чималий бойовий та авторитет серед колег.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...