Влада Ірландії вирішила, коли відправить українців на батьківщину: Що відомо

В ірландському уряді заявили, що не відправлятимуть українських біженців додому, поки в Україні не завершиться розпочате Росією повномасштабне вторгнення. Там вважають, що на території української держави наразі немає безпечних міст. Про це сказав прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар у коментарі виданню Irish independent, передають Патріоти України.

Країна прийняла близько 100 тисяч українців після початку війни, близько 20 тисяч уже повернулися на Батьківщину. "Жоден український біженець не буде відправлений назад до України, доки не закінчиться війна з Росією", – заявив Варадкар.

Політик також очікує, що Європейський Союз продовжить статус тимчасового захисту біженцям, які рятуються від війни. "Я не можу собі уявити, щоб когось відправили назад в Україну, поки там не стане безпечно. Очевидно, що в деяких частинах країни війна вирує щодня, є й інші частини країни, які періодично зазнають ракетних обстрілів", – сказав прем'єр Ірландії. Він вважає, що безпечним не можна назвати жоден регіону України зараз.

Нагадаємо, що Ірландія посилює правила для переселенців з України. Вже з 29 січня допомога для тих, хто проживає в державному житлі, зменшується з 220 євро до 38,8 євро на тиждень, тобто приблизно з 9,2 тис. грн. до 1,6 тис. грн. Крім того, безкоштовне житло українцям надаватиметься лише на 90 днів, тоді як раніше проживати у ньому дозволялося безстроково.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...