"Влада хоче, щоб ще більше людей виїхало за кордон?": Рада готує масове скорочення виплат для переселенців

У 2024 році зменшиться кількість внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які отримують грошову допомогу від держави. Про це написав уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у Facebook, передають Патріоти України.

Омбудсман розповів, що, згідно зі змінами до законодавства, з 1 лютого грошову допомогу отримуватиме понад 170 тисяч ВПО, у той час як зараз її отримує 2,6 млн ВПО з офіційно зареєстрованих понад 4,9 млн осіб.

«Як омбудсман України, я не погоджуюся зі змінами, й озвучив цю проблематику на слуханнях у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів», – заявив Лубінець.

Він погоджується з тим, щоб припинити виплати ВПО, які перебувають за кордоном, адже їм допомагає та держава, у якій вони тимчасово проживають. Однак Лубінець виступає проти того, щоб лишити допомоги переселенців, які мають на рахунку більше 100 тисяч гривень, адже ці гроші можуть мати родичі українських військових, які в полоні чи зникли безвісти.

Крім того, на слуханнях у Комітеті посадовець наголосив, що Мінсоцполітики своєчасно не закупили бланки посвідчень осіб з інвалідністю. Замість 107 тисяч є лише 64 тисяч одиниць бланків, що не покриває потреби. Також під час слухань комітету лунало питання отримання соціальних послуг у громадах, питання безбар’єрності, зокрема у МТП, забезпечення громадян реабілітаційними послугами.

У коментарях під постом Лубінця українці теж обурюються скороченню кількості ВПО, які отримуватимуть грошову допомогу від держави.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...