Влада не зробила висновків: Правоохоронці, що сприяли сепаратистам 2 травня в Одесі, працюють далі, - активіст

Іван Іщенко – співробітник міліції в 2014-му році – сьогодні заступник начальника поліції Одеської області.
2 травня 2014 року: Іван Іщенко в епіцентрі подій. Ілюстрація: 24 канал.

Під час заходів 2 травня в Одесі ситуація буде спокійною. Але влада не зробила жодного висновку після трагічних подій 2014 року. Про це розповів громадський активіст Сергій Стерненко, передають Патріоти України.

Як згадує Сергій Стерненко, чотири рази проводилися акції на Куликовому полі. Тричі – біля Будинку профспілок. Під час перебування Міхеїла Саакашвілі на посаді голови Одеської облдержадмістрації у 2016 році всі заходи були перенесені за місце трагедії. Проросійські громадяни не змогли зібратися на Куликовому полі. І це було найспокійніше проведення акцій 2 травня.

Але прогнозувати складно. Щороку в Одесу прибувають представники "Опоблоку" – Новинський, Шуфрич, Бойко та інші. І вони стають суттєвим подразником для патріотично налаштованих громадян.

Винні у страшній трагедії не покарані. Стерненко, який брав участь у робочій групі при прокуратурі, переконаний: слідство проводилося не професійно. Значна частина речових доказів була знищена умисно тими ж співробітниками міліції, а потім поліції. Територіальна прокуратура Одеської області не була зацікавлена в належному зборі доказової бази.

"В заколоті 2 травня брали участь не тільки проросійські громадяни. А й співробітники одеської міліції, які допомагали їм у реалізації злочинних планів. Багато співробітників міліції відкрито переходила на бік проросійських терористів. І їх не звільнили з міліції. І з поліції також. Вони і далі працюють",
– підкреслює Стерненко.

Активіст зазначає: після трагедії 2 травня влада не зробила жодного висновку. Іван Іщенко – співробітник міліції – сьогодні заступник начальника поліції Одеської області. За словами Сергія Стерненка, на світлинах з подій 2 травня видно, як Іван Іщенко стоїть на проросійському боці і відвертає голову в момент, коли бойовики цілять по учасниках акції з імовірно короткоствольної вогнепальної зброї.

"Влада Одеси постійно демонструє проросійську риторику. Це не сприяє зменшенню кількості прихильників Росії – країни-агресора. За п’ять років, на жаль, центральна і тим більше міська влада Одеси не зробила висновків з подій 2014 року. Не було проведено заходів, спрямованих на українізацію міста, послаблення проросійського впливу в місті", – наголосив Сергій Стерненко.

Джерело: 24 канал

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...