Влаштував "бізнес": У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав "білі квитки" військовозобов’язаним

Працівники ДБР викрили голову військово лікарської комісії Кропивницького, який у змові з працівницею одного з обласних диспансерів організували торгівлю «білими» військовими квитками, передають Патріоти України.

Навесні 2024 року очільник ВЛК налагодив протиправну схему одержання коштів від призовників. За визнання «непридатним» до служби чоловіки мали заплатити від 2 до 10 тисяч доларів США, залежно від складності оформлення документів. До схеми фігурант залучив лікарку диспансеру, яка шукала охочих уникнути мобілізації й ставила неправдиві діагнози щодо наявних проблем зі здоров’ям військовозобов’язаних.

Чоловіки отримували довідки ВЛК про непридатність до військової служби із відповідним виключенням з військового обліку.

За оперативними даними, протягом пів року дії схеми ділки заробили на ухилянтах понад мільйон гривень.

11 вересня 2024 року голову ВЛК та спільницю правоохоронці затримали під час поділу оплати за черговий «білий» квиток.

Наразі працівники ДБР проводять обшуки за місцем роботи фігурантів та встановлюють повне коло причетних до оборудки осіб.

Затриманим повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Кіровоградська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Родичі жителів Суджі написали листа до Зеленського і Путіна: Що вони просять

п’ятниця, 13 вересень 2024, 19:15

Родичі мешканців міста Суджа та Суджанського району Курської області Росії написали листа до диктатора Володимира Путіна, президента України Володимира Зеленського, а також до омбудсменів обох країн, Тетяни Москалькової та Дмитра Лубінця. Відповідний л...

Штраф чи в’язниця? Ось к в Україні карають за відмову від повістки

п’ятниця, 13 вересень 2024, 18:56

Працівники ТЦК та СП можуть вручити повістку, якщо військовозобов’язаний порушив правила військового обліку. За відмову від повістки загрожує штраф у розмірі 17-25,5 тис. грн або ув’язнення на термін 3-5 років. Про це повідомляється на порталі адвокатс...