Власне 55-річчя зустрів у статусі бомжа у Малайзії: Ветеран київського "Динамо", який вмирав на чужині, отримав надію

Забутого на батьківщині колишнього кумира знайшла український дипломат, і зробила все залежне, щоб витягнути співвітчизника з "ями" життя, а можливо і "лап" смерті.

Борис Деркач в клініці Куала-Лумпура

Колишній захисник харківського "Металіста" і київського "Динамо" Борис Деркач, який ледь не помер в Південно-Східній Азії, все ж зміг повернутися в Україну, зазначають Патріоти України.

Власне 55-річчя Борис зустрів в січні в статусі бомжа в Куала-Лумпурі (Малайзія). А ще через кілька місяців стало відомо, що Деркач знаходиться в госпіталі – хворий, деморалізований і нікому не потрібний. Колишньому футболістові загрожувала в'язниця на чужині, а може і смерть.

Першочергова заслуга в поверненні Бориса Деркача на батьківщину належить другому секретарю з консульських питань посольства України в Малайзії Тетяні Загребельної. Вона приїхала в громадський госпіталь Куала-Лумпура, коли 23 березня поліцейський патруль доставив туди виснаженого і хворого футболіста-бомжа. І потім, протягом місяця, Тетяна надавала різну допомогу Борису: оплачувала йому проживання в хостелі, підгодовувала, купувала одяг, водила на обстеження в клініку ООН.

А коли Деркач зміцнів, Тетяна звернулася до представників нечисленної української діаспори в Малайзії з проханням допомогти зібрати йому грошей на квиток в Україну. Також внесли добровільні пожертвування з особистих коштів і співробітники нашого посольства в Малайзії.

В результаті 30 квітня Борис з Куала-Лумпура транзитом через Алмати відправився в Україну, а тим часом співробітники українського МЗС в Києві придбали Борису квиток на автобус з Києва до Харкова.

Борис Деркач в Києві, в аеропорту, відмитий та поголений

По прибуттю до Харкова Деркач примудрився розминутися зi співробітником обласного управління у справах фізкультури і спорту. З'явився Борис лише ближче до обіду:

"Так все добре зі мною. Я у давніх знайомих, тут і заночую. Все ніяк відіспатися з дороги не можу. Завтра вже (2 травня) буду зустрічатися з людьми. Сподіваюся незабаром побачити своїх дітей. Вони тут неподалік живуть".

Тут Борис і помилився. Як стало відомо, наразі дружина Деркача – Тетяна – разом з дітьми знаходяться в Ізраїлі. І найближчим часом вони повертатися до Харкова не планують.

Джерело: Фокус

Стався епілептичний напад: На Закарпатті мобілізований помер дорогою до навчального центру

вівторок, 23 квітень 2024, 12:14

У Закарпатській області військовозобов'язаний помер дорогою до навчального центру через епілептичний напад. Про це повідомив Закарпатський ОТЦК та СП у Facebook, передають Патріоти України. «Висловлюємо співчуття родині та близьким. Сталась трагедія. П...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...