Власників "Ланосів" поки не чіпатимуть: У Зеленського з 2021 року збираються розширити базу транспортного податку

В Україні транспортний податок в розмірі 25 тисяч в 2021-му повинні заплатити власники машин, вартістю від 375 мінімалок (2,2 млн грн), якщо вік автомобіля не більше п'яти років. При цьому в Кабміні розробили законопроєкт, який може розширити перелік платників податку, зазначають Патріоти України.

В уряді пропонують в наступному році стягувати податок з власників машин вартістю від 200 мінімалок (1,2 млн грн).

Якщо ж не заплатити протягом 60 днів, сума податку буде рости. Якщо заплатити в перші 90 днів – плюс 10% до штрафу, після 90 днів – 20%. Крім того, автомобіль або інше майно можуть заарештувати (так званий податкова застава).

Користуватися машиною можна і в заставі, але продати або подарувати її не вийде. Більш того, податківці мають право стягнути автомобіль, продати його, з отриманої суми отримати платіж а здачу повернути вже колишньому власнику автомобіля. Правда, така ситуація – велика рідкість. Найчастіше боржники після податкової застави відразу ж платять за рахунками.


Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...