Власники-живодери хотіли "заробити грошей": У передмісті Одеси породистого коня заморили голодом (фото)

У передмісті Одеси породистого коня заморили голодом: тварину тримали в темному сараї, зоозахисники не змогли її врятувати. Про це повідомила представник зоозахисної громадської організації "А-Хімса" Олександра Гарбарь, передають Патріоти України.

За її словами, виснаженого коня на прізвисько Білий Парус місцеві жителі виявили лежачим в полі, недалеко від селища Усатове. Обурені люди звернулися до поліції та зоозахисників. За даними Гарбарь, породисту тварину власниця купила півроку тому, щоб "заробляти гроші". "Вона хотіла використовувати благородну тварину в комерційних цілях - в центрі Одеси фотографувати, катати "клієнтів" та інше. При цьому, вона тримала коня в тісному сараї, в якому не було навіть соломи. Нещасний кінь спав на голій землі, у власних випорожненнях...",- розповіла зоозахисниця.

Вона стверджує, що кінь був весь в ранах та синцях, голова й очі - в ударах. Він намагався вирватися на свободу та в розпачі бився об двері та стіни сараю. "Завдяки титанічним зусиллям, ми змогли його забрати і перевезли в безпечне місце. Ветеринари зробили все можливе, але 3-річний Парус помер. Помер від крайнього ступеня виснаження, його мучителька карала його позбавленням їжі і води", - стверджує Грабар.

За фактом загибелі Білого Паруса відкрито провадження за ч. 1 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Як уточнила Олександра Гарбарь, для встановлення причини смерті тварини призначена експертиза.

Зоозахисниця додала, що у господині закатованої тварини є ще собака породи "Пекінес", зовнішній вигляд якої залишає бажати кращого. За словами місцевих жителів, зокрема, у нього врослий в шию нашийник.

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...