"ВЛК має залишитись у минулому": Що планує змінити новий міністр оборони Умєров щодо загальної мобілізація в Україні (відео)

Колишнього міністра оборони Олексія Резнікова замінив Рустем Умєров. У день свого призначення він поділився планами, які хоче реалізувати на посаді. Зокрема, щодо мобілізаційних заходів та обліку військовозобов’язаних громадян.

"ВЛК. Ця абревіатура в сьогоднішньому розумінні має залишитися в минулому", — категорично заявив Умєров.

Він зазначив, що планує:

  • запровадити електронний військовий квиток;
  • запустити єдиний реєстр призовників;
  • цифрувати військово-лікарські комісії (ВЛК).

"Діджитал. Усе, що можна зацифрувати, маємо зацифрувати. Уся інформація про воїна має бути в діджитал: електронний військовий квиток, цифровізація ВЛК і шпиталів, електронний журнал, звіт для військових", — сказав міністр.

З його слів, цифровізація процесій мобілізації "унеможливить будь-які корупційні ризики". Окрім того, голова Міноборони планує провести аудит усіх підрозділів та відомств, підпорядкованих органу.

У ЗМІ з посиланням на джерела у Мінцифри написали, що новопризначений міністр не узгоджував з органом свою ідею ввести електронний квиток. Невідомо, чи має це бути реалізовано через застосунок "Дія".

Запис з засідання Верховної Ради (виступ Рустема Умєрова — з 3:38)

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...