"ВЛК не врахувала мої хронічні хвороби": На Рівненщині чоловік відмовився від мобілізації й не визнав провини на суді

На Рівненщині чоловік, який пройшов військово-лікарську комісію, але категорично відмовився від повістки, отримав два роки іспитового терміну за ухилення від мобілізації. На суді він не визнав провини і заявив, що має багато хвороб, які не були враховані під час проходження ВЛК. Про це йдеться у вироку Гощанського районного суду Рівненської області, передають Патріоти України.

Як ідеться в матеріалах справи, 17 травня 2023 року ВЛК визнала чоловіка придатним до служби у війську під час воєнного стану. Йому вручили повістку на 22 травня, проте він категорично відмовився від неї та ухилився від мобілізації.

На суді чоловік не визнав своєї провини. Він сказав, що в нього "є багато хронічних хвороб, які ВЛК не врахувала", хоча рішення медкомісії він не оскаржував. Суд визнав чоловіка винним за статтею 336 Кримінального кодексу (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період) та засудив до чотирьох років позбавлення волі, замінивши цей термін на два роки іспитового.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...