Вмираючій ми концентратор не дамо: Волонтер розповіла моторошну історію про COVID-19 в Одесі

В Одесі від коронавірусу померла літня жінка. Лікарі швидкої допомоги відмовилися її госпіталізувати, оскільки бачили, що допомога медиків їй вже не допоможе. Рідні звернулися до волонтерів за киснем, але і там їм допомогти не змогли. Деталі трагічної історії розповіла Одеський волонтер, керівник організації "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова на своїй сторінці в Facebook, зазначають Патріоти України.

Як зізналася Ножевнікова, благодійний фонд зіткнувся з тим, що доводиться обмежувати видачу кисневих апаратів. Вони не можуть давати апарати тим, кого є можливість госпіталізувати або у кого стан здоров'я дозволяє прожити й без додаткової техніки.

В першу чергу апарати видаватимуть людям старше 60 років, з хронічними захворюваннями та тим, хто з різних поважних причин не може бути госпіталізований.

Вона розповіла моторошну історію про 86-річну пенсіонерку, якій не змогли допомогти ні у фонді, ні лікарі швидкої медичної допомоги. Стареньку просто залишили вмирати вдома.

"Найстрашніший запис - Савченко. 86 років. Сатурація вже не вимірюється. Швидка залишила вдома. Просять концентратор, щоб полегшити відхід. Поясню, що кисень відхід на такій стадії не полегшить, а тільки посилить і відтягне відхід. Мені пояснювали лікарі. Поясни родичам. Проходить пару хвилин, Аля заходить і каже мені: вибач, я не можу таке сказати. Ну це ж якась евтаназія. Можна я дам їм, будь ласка. Зараз повернуть концентратор", - описала трагедію Ножевнікова.

Вона зізналася, що змушена була відмовити, оскільки допомогти вмираючій вони Дійсно вже не в силах, а цей концентратор може врятувати життя тому, у кого є шанси на одужання.

"Я повинна відмовити. Я хочу відключити телефон. Мені шкода Алю. Я хочу нормальне життя. Я хочу, щоб повернулося все як було. Я теж хочу, щоб було як раніше. Але замість цього я піду зараз і скажу Алі, що вмираючій бабусі ми концентратор не дамо. Тому що черга вже з тих, у кого більше шансів", - написала волонтер.

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...

Бідолашна думала, що допомогла ЗСУ: Студент ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень

четвер, 2 травень 2024, 12:52

Нацполіція повідомила, що викрито шахрая, який під виглядом відомого волонтера ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень. У повідомленні пресслужби відомства йдеться, що у поліцію звернулася 45-річна одеситка, яка втратила на війні рідну людину і ...